Guus Hölscher Topsport AwardHandbalshopMizuno 2017
Kan V&L zich gaan mengen in de strijd om de play-offs?

Kan V&L zich gaan mengen in de strijd om de play-offs?

09 februari 2018, 20:34 uur

In verband met de Europese verplichtingen van Quintus in de vierde ronde van de Challenge Cup dit weekend wordt de competitiewedstrijd tegen Dalfsen volgende week donderdag 15 februari gespeeld. Er resten dit weekend nog vier wedstrijden in de dames eredivisie.

De topper in dit weekend wordt gespeeld in Geleen waar de nummer vier Geonius V&L het gaat opnemen tegen koploper Succes Schoonmaak VOC Amsterdam. V&L wil zich graag mengen in de strijd om de prijzen maar er rest nog een hobbel om echt mee te kunnen doen. Buiten de top 3 heeft Quintus nog van niemand verloren. Om de stap omhoog te kunnen zetten en een barrière te overwinningen is het zaak dat men ook wedstrijden gaat winnen tegen de drie ploegen die al jaren de dienst uit maken in de eredivisie.

Dit seizoen zit men er al wel dicht bij. De uitwedstrijd tegen VOC werd met drie doelpunten verschil verloren dus is er zeker een kans dat men een drempel kan nemen waartegen met de afgelopen jaren heeft opgekeken. Het zou een nieuwe dimensie aan de strijd om de play-offs kunnen geven. VOC is met Dalfsen verwikkeld in de strijd om de eerste plaats die bij een eventuele finale het recht geeft op het thuisvoordeel. De Amsterdamse ploeg zal zich niet in Geleen het kaas van het brood willen laten eten.

De nummer vijf van de ranglijst Cabooter Group Handbal Venlo speelt zaterdag thuis tegen VZV dat deze week een dreun kreeg te verwerken door de bekerwedstrijd tegen DSDV te verliezen. Ook Handbal Venlo had het moeilijk tegen E&O in de achtste finale van de beker maar wist is de laatste minuten de winst veilig te stellen. Beide ploegen hebben dus wel iets recht te zetten. Toch is HandbaL Venlo dit weekend de te kloppen ploeg en dan ook de favoriet voor de overwinning. Bij winst is een plaats in de play-offs zeker. Venlo krijgt nog een zwaar programma met de top vier in de laatste vier wedstrijden. De winst op VZV is dan ook zeer welkom geschenk voor de ploeg van coach Robin Gielen.  

De handbalsters van Borhave kunnen deelname aan de play-offs zaterdagavond al zo goed als zeker maken als ze de thuiswedstrijd tegen Foreholte weten te winnen en concurrent SEW dat niet doet. De debutant uit Voorhout weet zich echter steeds beter aan te passen aan het niveau en is daarom een geduchte tegenstander voor Borhave. Als SEW zijn thuiswedstrijd tegen E&O ook gaat winnen heeft de ploeg uit Borne officieel nog een punt nodig uit de laatste vier wedstrijden. Wanneer de ploeg uit Nibbixwoud zijn wedstrijd niet wint is Borhave zeker van de play-offs.

E&O is ondanks dat het nog steeds puntloos is een geduchte tegenstander aan het worden. De ploeg uit Emmen gaat ook steeds beter spelen. Na de oorwassing van vier weken gelden tegen Dalfsen is er toch een omslag in het spel gekomen. SEW en E&O zijn beide jonge ploegen met speelsters die veel talent hebben alleen is het zaak dat te laten rijpen en tot wasdom te laten komen. Het is alleen de vraag krijgt men daar ook voldoende tijd voor. Na de reguliere competitie wacht immers de strijd tegen degradatie met Foreholte en VZV.

Laatste update: 09 februari 2018, 20:36 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt