Nieuws

Kay Smits naar TTH Holstebro, Jorn Smits naar TV Emsdetten

Door Frits Feuler –Twee jaar geleden stapte international Kaj Smits (21) over van OCI-Lions naar het Duitse Wilhelmshavener HV dat uitkomt in de tweede Bundesliga. Vandaag maakte de topscorer van de club bekend komend seizoen zijn sportieve geluk in de hoogste Deense klasse te zoeken bij de topclub TTH Holstebro dat dit seizoen als vijfde eindigde en nog actief is in de kampioenspoule. Smits tekende een cotract voor twee jaar. Zijn zus Inger Smits speelt sinds dit seizoen bij de dames ven Tvis Holstebro

Dit weekeinde verloor Wilhelmshavener in de eigen Nordfrost Arena met 23-25 van de Rhein Vikings uit Düsseldorf en blijft zodoende nog niet gevrijwaard van degradatiezorgen. Smits scoorde in dit duel, voor bijna 1200 toeschouwers, tweemaal. Zijn ploeg bezet momenteel met 24 punten uit 34 duels de 15eplek en heeft een marge van vier punten op een van de degradatieplaatsen. Smits bezet op dit moment de derde plek op de topscorerslijst met 226 treffers waarvan 156 velddoelpunten en 70 van de 98 strafworpen.

Smits groeide op bij V&L en kwam via LIONS 2 bij LIONS waarmee hij tweekeer kampioen is geworden. Twee jaar gelden vertrok hij naar het Duitse Wilhelmshavener

Jorm Smits

Ook zijn oudere broer Jorn wisselt van club en maakt de omgekeerde route. De international komt over van het in de tweede Deense liga uitkomende Randers HH en staat volgend seizoen onder contract bij TV Emsdetten, in de op een na hoogste Duitse liga. Smits moet min of meer de vacature opvullen van Jasper Adams die, na vier jaar, bekend maakte Emsdetten te verlaten en terug te keren naar de LIONS. Randers miste onlangs op een haar na promotie naar de hoogste divisie.

“De 25-jarige fysiotherpaiestudent is een atletische en snelle handballer,” laat de club op haar website weten. “Heel Europa volgt de Bundesliga. Een droom voor veel spelers om ooit een keer in die hoogte klasse te kunnen spelen. Ik hoop dat ik me bij Emsdetten verder kan blijven ontwikkelen en dat die droom ooit uitkomt,”  aldus Smits die eerder ook al speelde voort V&L,  LIONS,  Skanderborg en Volendam . “Trainer, ploeg, omgeving en de doelen. Alles past perfect bij mij. Een mooie stap in mijn carrière. Ik hoop dat ik de club snel kan helpen,” aldus Smits. 

Deel dit bericht