Nieuws

Keeper Paul Vis: "Hellas is beter en vooral completer geworden"

AD SPORT / Peter Lotman-  Promoveren naar de BENE-League staat hoog op het lijstje van de handballers van Hellas. Zaterdag ontvangen de Hagenaars mede-titelkandidaat Houten voor de eerste krachtproef. Doelman Paul Vis: “In de huidige vorm zijn wij moeilijk te kloppen.”

Door de nieuwe regeling promoveert de kampioen van de eredivisie rechtstreeks naar de BNL. De nummer twee speelt tegen de voorlaatste Nederlandse club een play-off. Paul Vis is bezig aan zijn tweede seizoen bij Hellas na zijn overstap van Quintus, dat voor het derde jaar in de BNL uitkomt. De explosieve keeper is in de vorm van zijn leven. “Dat is te danken aan het vertrouwen dat ik krijg van mijn teamgenoten en de trainers. Ook de verdediging staat tot nu toe als een huis. Dat maakt het voor een keeper een stuk makkelijker.”

Aanvulling

Vergeleken met vorig seizoen is het team van coach Hans van Dijk nauwelijks veranderd. Vis: “We zijn wél beter en vooral completer geworden. Met Glenn Lefel als aanvulling is er ook meer mogelijk. We weten inmiddels wat we aan elkaar hebben en we zijn goed op elkaar ingespeeld. Het zelfvertrouwen is groot.”

Ondanks het optimisme blijft Paul Vis realist. “Houten is favoriet voor de titel, zelfs als wij zaterdag stunten. Zij hebben een bredere selectie en meer financiële mogelijkheden. Zij zijn aan hun stand verplicht kampioen te worden. Maar wij zullen laten zien, dat we een gevaarlijke outsider zijn.” 

Deel dit bericht