Nieuws

Keepster Jesse van de Polder naar Tus Metzingen

Na de kruisbandblessure van nieuwkomer Madita Kohorst hebben de verantwoordelijken van het DuitseTus Metzingen met Jesse van de Polder een nieuwe keepster voor komend seizoen aangetrokken. De 19-jarige Van de Polder komt over van Quintus waar ze twee jaar heeft gespeeld. Daarvoor was ze actief bij Aalsmeer. Ze gaat de keeperspositie samen met Isabell Roch invullen totdat Madia Kohorst weer terugkeert na haar blessure. Daarna zal ze het doel in de derde liga zo goed mogelijk "schoon" moeten gaan houden.

Het ambitieuze aanstormende talent speelt al jaren in de nationale jeugdteams van Nederland. In de zomer speelt ze met het Nederlandse team mee aan het WK U20 in Hongarije. Ze heeft een proeftraining in Metzingen voltooid, en ook de nieuwe hoofdcoach Andre Fuhr kon al een positief beeld van haar maken. Hij verwelkomde haar nadat ze haar beslissing genomen had om over te stappen naar Metzingen.

“Ik heb besloten om mij aan te sluiten bij Metzingen omdat zij mij goede ontwikkelingskansen bieden. Ik kan mezelf als de keeper verder ontwikkelen in Metzingen, en doorgroeien met het team. Van de huidige  ploeg ken in al een aantal speelsters, de anderen waren erg vriendelijk naar mij toen ik hier meegetraind heb. Daarom denk ik dat het een goed moment voor mij is om naar Metzingen te gaan waar ik ook de kans krijg mij in het eerste team te laten zien. Mijn persoonlijke doel is om mijn keepersvaardigheden te verbeteren zo dat ik mij ook bij de eerste selectie kan spelen en uiteindelijk een titel met Metzingen kan winnen," aldus Jesse van de Polder

"Jesse is jong en getalenteerd, maar heeft al veel  ervaring opgedaan in zowel volwassen als Europese wedstrijden. Ze krijgt nu eerder  dan verwacht verantwoordelijkheid in het eerste team.  Maar ik weet zeker dat ze dat samen Isabell Roch goed zal doen. Ze herinnert me een beetje aan Sabine Stockhorst. Als zij een soortgelijke rol kan innemen, dan kunnen we ons er nu al op haar verheugen, " aldus manager Ferenc Rott. 

Deel dit bericht