Nieuws

Keepster Rinka Duijndam speelt komend seizoen bij Borussia Dortmund

Na Tamara Haggerty is Rinka Duijndam de tweede Nederlandse die het Duitse Bad Wildungen Vipers aan het einde van het seizoen gaat verlaten. Beide speelsters kwamen twee jaar gelden over van Quintus naar de ploeg in de eerste Bundesliga.

Tamara Haggerty speelt komend seizoen voor TuS Metzingen (wij berichtten). Vandaag maakt Borussia Dortmund bekend dat zij voor komend seizoen de 20-jarige keepster Rinka Duijndam hebben aangetrokken als opvolgster van Mandy Burrekers, die vanwege een slopende blessure een punt heeft gezet achter haar handbalcarrière (wij berichtten). Bij BVB speelt momenteel ook de Nederlandse Harma van Kreij uit het Limburgse Venray.

Ondanks haar jonge leeftijd heeft Duijndam er al twee seizoenen in de dameshandbal Bundesliga op zitten en wedstrijden gespeeld in de EHF Challenge Cup. Daarnaast doorliep ze alle Nederlandse jeugd- en junioreselecties, speelde zelfs drie keer wedstrijden voor het Nederlandse A-Team. "Rinka is onze favoriete speelster op deze positie", onthult Andreas Bartels, de plaatsvervangend voorzitter van BVB Handball.

 "We krijgen een jonge, zeer getalenteerde keepster  uit de zeer goede Nederlandse keepersschool, die onze Bundesliga al heel goed kent", legt Bartels uit.

"Ik wil de volgende stap te nemen om mezelf  verder te ontwikkelen bij Dortmund om een ​​nog betere keepster te worden. In de gesprekken met de leiders van Borussia Dortmund had ik meteen het gevoel voel dat de doelstellingen van BVB en die van mij goed bij elkaar passen. Ik wil de ploeg in de toekomst ondersteunen om de gestelde doelen te bereiken", vertelt  Rinka Duijndam die al uitkijkt naar haar nieuwe uitdaging.  

Deel dit bericht