Nieuws

Keepsters bij beide ploegen zó goed

Keepsters bij beide ploegen zó goed

“Nu al een punt voor Zenderen Vooruit maar toch balen we”

Door Zenderen Vooruit -Binnen 10 minuten speelde Zenderen Vooruit Wijhe helemaal weg. “Met een tussenstand van 2-6 waren we trots op onze aanvallen en doelpunten maar zeker onze verdediging stond als een muur,” gaf coach Leoniek Besselink na afloop als reactie. “Wijhe kwam toch sterk terug omdat zij bleven scoren in de aanval maar Zenderen niet. We maakten de open kansen niet af.”

Even was er onrust in de ploeg maar na een goede wissel ging Zenderen de rust in met een 7-9 voorsprong.

“Wat waren we blij in de rust! Weer lukte het ons om in de tweede  divisie te stunten. Onze doelstelling was om in die tweede helft de voorsprong te vergroten. En dit deden we knap. Maar na 10 minuten spelen stond de paal en de keeper van Wijhe ons in de weg.” Wijhe kwam voor het eerst op voorsprong: 11-10. Het publiek genoot enorm want er werd uitmuntend gekeept maar ook verdedigend waren beide ploegen enorm sterk. Het ging gelijk op tot de laatste minuut met goed handbal. Zenderen was nog in het voordeel met een stand van 16-17. Nog één minuut op de klok en in balbezit.

“Dan denk je als coach: ‘in de pocket’. Maar helaas, door een fout in de aanval kreeg Wijhe nog een allerlaatste kans en pakte toch heel knap hun doelpuntje mee. Het was even schakelen. Wéér die laatste minuten het geluk niet mee. Of eerlijk zijn, Whije was net iets slimmer. Dus is de 17-17 eindstand logisch.”

Gelukkig kon coach Besselink haar dames overtuigen dat ze trots moeten zijn met nu al een punt in de tweede divisie. “Ik heb ze gezegd: we komen pas kijken, we hebben in twee duels onder de 20 doelpunten gescoord. Dit zegt iets over onze verdediging en het keeperswerk. Als coach was ik na de wedstrijd heel tevreden, de dames niet. Dus gaan we volop trainen deze week want we willen zo snel mogelijk de echte twee punten pakken.

Donderdag speelt Zenderen Vooruit voor de beker tegen eredivisieploeg DSVD. Zaterdag komt het nog puntloze Vido uit Purmerend op bezoek en gaat de ploeg met Leoniek Besselink op jacht naar die o, zo belangrijke dubbele punten.

Niet alleen Wijhe maar ook Zenderen Vooruit had aan ‘de Week van de scheidsrechter’ gedacht. De ploegen bedankten de scheidsrechters voor hun waardevolle inzet. Zij maken het immers mede mogelijk dat er veel handballers wekelijks op het veld van het spelletje kunnen genieten! Een wedstrijd leiden is een vak op zich, zeker in het snelle handbal op hoog niveau.

Deel dit bericht