Nieuws

Kelly Dulfer inzetbaar in cruciaal duel met Servië

Van de Redactie – Donderdagmorgen, 10 uur Nederlandse tijd, komt Oranje voor de vierde groepswedstrijd in actie tegen Servië, de nummer 7 van de IHF-ranglijst. In dat cruciale duel hoopt ook Kelly Dulfer – weliswaar met een brace, zo luiden de berichten - fit genoeg te zijn om tussen de lijnen te komen.

In het openingsduel tegen Slovenië raakte de boomlange verdedigster geblesseerd. Tegen Angola en Cuba bleef de speelster van Dortmund vanwege knieklachten uit voorzorg aan de kant. Net op tijd hersteld, heet dat dan. Voor Oranje is de terugkeer van Dulfer, zeker met het oog op de regie in het middenblok van de defensie, een extra wapen.

Kelly Dulfer, foto Tina Kolthof

Ook aanvoerster Danick Snelder kwam in het duel met Angola ook niet okselfris uit de strijd: een blauw oog markeert de forse inzet van een van de Afrikaanse opponenten. Maar Snelder is voor geen kleintje vervaard en gaat op zoek naar magische doelpuntengrens van 400. Ze heeft er nog 10 te gaan!

Danick Snelder

Wil Nederland richting de hoofdronde met een goed resultaat, dan is winst op Servië broodnodig. Het slotduel met Noorwegen biedt immers, zo leren de statistieken van de laatste jaren, weinig hoop op een zege. Een gelijkspel zou wat dat betreft al een extra bonuspunt zijn.

Oranje moet dus nog tweemaal in de rol van een – alles-of-niks-mentaliteit kruipen. Knokken tot iedereen erbij neervalt, tot de laatste seconde. Snelheid in de omschakeling vanuit een solide defensie, het handelsmerk van Oranje, moet weer voor tweemaal zestig minuten uit de kast worden gehaald.

Servië kwalificeerde zich ten koste van Polen voor het 24e WK in Japan. De ploeg was er in 2009 en 2011 niet bij op de WK-eindronde. In 2013 volgde meteen een tweede plek, twee jaar later gevolgd door een teleurstellende 15e. In Duitsland, twee jaar geleden, reikte de ploeg tot plaats 9.

Spelverdeelster Andrea Lekic (Bucuresti, 111 interlands 534 keer raak), is er op dit WK niet bij. Haar teamgenote Dragana Cvijic bij de Roemeense kampioen weet hoe ze de netten moet raken: in 82 interlands was het 254 keer raak. Ook Slezak is vanwege haar zwangerschap afwezig.

Stand groep Nederland

1.         Noorwegen 3-6 (111- 61); 2. NEDERLAND   3-4 (112- 83); 3.  Servië  3-4 (103- 80); 4. Angola                        3-2 (  86- 91); 5. Slovenië 3-2 (  76- 95); 6. Cuba 3-0 ( 66-144).

Programma:

Donderdag: Cuba - Sloveni:e (7.00 uur); Servië - Nederland (10.00 uur); Noorwegen - Angola (12.30 uur).

Vrijdag: Servië - Slovenië (7.00 uur); Angola - cuba (10.00 uur); Nederland - Noorwegen (12.30 uur).

De duels van Nederland zijn te zien via ZIGGO SPORT, met commentaar van Raymond Koning.

Meer informatie op www.japanhandball2019.com

Deel dit bericht