Nieuws

Kelly Dulfer verlaat Kopenhagen in de zomer

Door Frits Feuler- Kelly Dulfer vertrekt aan het einde van dit seizoen bij het Deense Kopenhagen. Ze heeft, helaas zegt de club in een persbericht, gekozen om een ​​optie in het contract te gebruiken, waardoor ze deze zomer uit Kopenhagen kan vertrekken.

Twee jaar geleden stapte ze over van VfL Oldenburg naar Kopenhagen. Een jaar later werd ze, samen met Debbie Bont, Deens kampioen. Afgelopen zomer kwam ook Larissa Nüsser over van Dalfsen.

De verdedigingsspecialiste van Kopenhagen geeft aan dat dit een hele moeilijke beslissing is geweest waar ze al een tijdje mee bezig was.

Kelly Dulfer, einde aan twee jaar Kopenhagen            foto Reza

“Er is niets in de club geweest waardoor ik deze beslissing om te vertrekken heb genomen. Integendeel ik heb hier twee goede jaren gehad, maar ik mis mijn familie en ik heb ze nodig om me heen,” legt ze uit. Ze vervolgt: “Ik ben erg dankbaar voor wat de club heeft gedaan om mij te behouden en op die manier mijn beslissing te veranderen. Maar ik vind dat ik meer bij mijn familie moet zijn. Ik ben blij om in deze club te zijn geweest,. In deze mooie competitie en de stad Kopenhagen. Het heeft geweldige ervaringen opgeleverd, met het kampioenschap en de wedstrijden in de Champions League. We gaan met z’n allen proberen het seizoen waardig af te sluiten!”

Haar ploeg is de komende weken nog in de Champions League actief en heeft een kans om over drie wedstrijden alsnog door te dringen tot de beste acht van Europa. “Maar ook het verdedigen van de landstitel is en blijft ons doel,” legt ze uit. “Dat zou een mooi einde zijn van een mooie tijd in Denemarken.”

Directeur Janni Møller Thomsen heeft er alles aan gedaan om Dulfer langer aan de club te binden. “Ze is een zeer getalenteerde speelster die zich enorm ontwikkeld heeft. Een belangrijke pion voor ons, maar helaas, het mocht nu niet zo zijn. Zoals ze zelf zegt, is het missen van de familie een struikelblok. Die emoties mag je niet verstoren. Dus lukte het ons niet haar op andere gedachten te brengen.”

De club heeft lang en intens met Dulfer gesproken. “Ook wij willen voor Kelly het beste voor haar toekomst bij een nieuwe club, dichter bij huis en haar familie. Maar pas na de zomer! Nu hebben we nog een paar uitdagingen voor de boeg!”

Woensdagavond reist Kopenhagen, de huidige nummer 4, naar Skanderborg (elfde). In de Champions League volgen nog drie duels: thuis tegen Buducnost (23/2), uit naar Odense (2/3) en thuis tegen Metz (10/3).

Deel dit bericht