Koninkrijk voor een strafworpschutter

Drie gemiste pingels breken Nordhorn-Lingen zwaar op

Door René Kok-  HSG Nordhorn-Lingen zag ook in de doordeweekse uitwedstrijd bij TV Grosswallstadt geen kans een voorsprong, kort voor het laatste fluitsignaal, over de streep te trekken.

Na een ruststand van 11-11 stond het 21-23 met nog ruim twee minuten op de klok. En nadat Bart Ravensbergen ook nog een strafworp had gestopt.

Met nog één minuut te gaan liep de spanning hoog op: 22-23. Time-out HSG. Slim? Er werd te snel schieten, de keeper van de thuisploeg stopt de bal en ziet in de laatste seconden zijn ploeg alsnog gelijk komen: 23-23.

Jammer.  Opnieuw werden drie van de vijf strafworpen bij de Nederlands getinte ploeg gemist. Hoewel, de tegenstander miste er zelfs drie van de tien!

Bart Ravensbergen

Keeper Bart Ravensbergen speelde een goede wedstrijd. Patrick Miedema scoorde drie en Alec Smit twee keer.

Zaterdag volgt dan de volgende moeilijke uitwedstrijd bij het op de vijfde plaats staande TuS Ferndorf. Niet verliezen, is het devies, anders raak je in deze fase van de competitie wel heel ver achterop bij de koplopers.