Nieuws

Kopenhagen laat langs Nykobing, tien treffers Van Wetering

Van de Redactie - Het eerste duel van 2021 in de Deense competitie bij de vrouwen tussen Kopenhagen en Nykobing eindigde nipt in het voordeel van de thuisploeg: 33-31.
 
De snelle start van Kopenhagen (6-2) werd door de bezoeksters vlak voor de pauze omgezet in 10-14. Een 4-2 score voor de thuisploeg bepaalde de ruststand op 14-16. Bij 18-18 en 21-21 stonden de ploegen weer naast elkaar. Een tussensprintje van Kopenhagen (25-22 en 26-23) was de voorbode van de uiteindelijke winst. De marge bleek ruim genoeg om met de zwaar bevochten 33-31 zege van het veld te stappen.
 
Larissa Nüsser scoorde zes keer voor Kopenhagen en had een handvol prima assists. Nylala Krullaars is nog herstellende van een knieblessure. Bij de tegenstander drukte Dione Housheer de bal vijf keer tegen de netten, Nikita van der Vliet kwam al in de eerste helft tot twee streepjes.
 
Kopenhagen blijft op plaats 4, met 20 uit 14. Vijf minder dan koploper Esbjerg dat woensdag de topper tegen Odense (22 uit 13) in eigen voordeel besliste. Viborg 'hangt' op drie, met 24 uit 14.
Nykobing (15 uit 14) blijf op positie zes binnen de acht ploegen die aan het einde van het seizoen om de titel spelen.
 
                                                              
                                                               Bo van Wetering, foto Tina Kolthof
In Duitsland een wedstrijdronde op zaterdag met vijf duels. Bo van Wetering had blijkbaar inspiratie geput ui de 12 treffers die Maxime Struijs enkele dagen eerder achter haar naam kreeg in het uitduel van Bad Wildungen bij Dortmund. Van Wetering - na de zomer actief voor Odense - bracht in het duel tegen Blomberg-Lippe - 27-35 zege - haar totaal met 10 omhoog. Haar ploeggenoten Tamara Hagerty (1/2) en Britt van der Baan (0/1) moesten het met minder streepjes doen. Bij de thuisploeg slechts één treffer van Nederlandse hand: Myrthe Schoenaker raakte een keer de netten, Isabelle Jongelen bleef op 0 staan.
 
Leverkusen, op bezoek bij Ketsch, won het tweede duel onder de nieuwe coach Martin Schwarzwald: 21-24, na een 8-12 pauzestand. Zoë Sprengers tikte er 3 uit 6 binnen, Annefleur Bruggeman scoorde honderd procent uit twee mogelijkheden. Tot het einde van de maand speelt Leverkusen nog vijf competitieduels voordat de ploeg op 31 januari in de kwartfinale thuis Rosengarten ontmoet. Inzet is een plek in de FINAL4 die op 15 en 16 mei in Stuttgart wordt gehouden.
 
Thüringer had, zoals verwacht, thuis weinig moeite met debutant Halle-Neustadt waar Danique Boonkamp langdurig afwezig is vanwege een blessure: 34-17.
Oldenburg pakte in het uitduel bij Göppingen dat het nog altijd moet stellen zonder Jasmina Jankovic, belangrijke punten: 23-24. Marloes Hoitzing scoorde twee keer uit drie pogingen voor Oldenburg dat nu met 12 uit 12 op een redelijk veilige negende plek staat.
 
Mainz, met keepster Ellen Janssen, leed thuis een pijnlijke nederlaag in het vierpunten-duel met Rosengartenn: 25-29. Bij rust stond de teller nog op 15-14. Mainz belandt, samen met Göppingen (4 uit 11) en Ketsch (0 uit 12) , op een van de drie degradatieplaatsen met nog geen enkel punt uit tien duels. Rosengarten krijgt op plek 13 wat meer lucht met 8 uit 13. 
 
Bij het duel tussen koploper Bietigheim en Buxtehuder (33-26) op zondag ontbrak Danick Snelder op het wedstrijdblad. Xenia Smits scoorde driemaal uit zeven shots. Dortmund volgt als nummer twee, met 18 uit 9.
 
Topschutters
 
In de tussenstand op de topschutterslijst neemt Maxime Struijs plek 3 in, met 58 treffers: 36 velddoelpunten en 22 van de 25 strafworpen benut. Bo van Wetering scoorde alleen maar veldtreffers: 54, goed voor plek 5. Nathalie Hendrikse zien we op plek 25 met 41 treffers (geen strafworpen). Drie plaatsen lager Zoë Sprengers: 37 keer raak, waarvan 23 velddoelpunten en 14 van de 16 benutte strafworpen.
 
WK
 
Ook IJsland telt een afzegger voor het komende WK in Egypte. Spelverdeler Aaron Palmarsson moet vanwege een knieblessure afhaken. Voor hem dus geen WK. Een vervanger wordt vooralsnog niet opgeroepen. De nationale Duitse ploeg telt inmiddels acht afzeggers.
 
cover Larissa Nüsser scoorde zes keer tegen Nykobing
foto archief HSP / Dan Eugen / club
Deel dit bericht