Handbalshop
Koploper Houten moet oppassen voor uitglijder in Limburg

Koploper Houten moet oppassen voor uitglijder in Limburg

02 februari 2019, 14:20 uur

Van de Redactie– In de eredivisie bij de mannen staat ronde 16 op het menu. Nog zes te gaan voordat de nacompetitie van start gaat.

Houten heeft er goed aan gedaan om de prima winst op concurrent Hellas te vergeten en zich te concentreren op de trip naar Limburg. In Geleen wacht zondagmiddag het talententeam van Lions dat af en toe in staat is voor een puike verrassing te zorgen. Op verplaatsing verloor Lions 2 destijds met 28-25, dus de mannen van coach Rick Louw zijn op hun hoede.

Hellas heeft zijn wonden gelikt na de opdoffer in Houten. Niet alleen vertrekt coach Hans van Dijk richting Volendam, ook Robin Nagtegaal volgt zijn trainer. Geruchten zijn er dat nog een of twee sterkhouders de succesvolle Haagse formatie aan het eind van het seizoen verlaten. Het nog puntloze Aristos is een prima tegenstander om in een klap alle tegenslagen weg te spelen met een flinke winst. In Amsterdam werd het een 41-25 zege.

BFC en Arnhem betwisten in de sfeervolle De Haamen de derde plek. De Beekse ploeg wil revanche voor de 32-25 uitnederlaag maar ziet ook nog perspectief voor plek drie. Winst op de Arnhemmers verkleint dat gat tot één punt.

In de overige duels kan het vriezen of dooien waarbij de reserves van Quintus en Volendam op die belangrijke plek tien spelen. De Heulse ploeg is voorlaatste, met 8 uit 15. Volendam incasseerde twee punten meer.

Programma:

BFC – Arnhem; Hellas – Aristos; E&O – Tachos; Bevo 2 – Aalsmeer 2; Quintus 2 – Volendam 2; Lions 2 – Houten.

Laatste update: 02 februari 2019, 14:23 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct