Nieuws

KORT NIEUWS - week 48

KORT NIEUWS - week 48

KORT NIEUWS - week 48                                                                                  update 11 december

Ook deze week op deze pagina een overzicht met korte nieuwsberichten uit binnen- en buitenland

9. Vanavond (19:30 uur) een topduel in de tweede Duitse Bundesliga als Füchse Berlin, de nummer 4 (16 uit 10) nummer 3 Göppingen (18 uit 11) ontvangt. "Tegen de sterke opbouwrij van Göppingen moeten we agressief verdedigen," blikt trainster Susann Müller vooruit. "Dan is de defensieve prestatie zoals we in het laatste duel tegen Nord Harrislee aan de dag legden, niet voldoende." Ook Berlin wil, net als degradant Göppingen, promoveren, dus twee punten zijn opnieuw belangrijk in een competitie die over 30 duels loopt. Bij Berlin spelen Lynn Molenaar, Djazzmin Trabelsi, Bo Dekker, Lisa Vlug en Iva van der Linden. Tot afgelopen zomer stond Jasmina Jankovic nog onder contract bij FAG. Eerder speelde de 35-jarige keepster in Nederland voor onder meer Ventura en Hellas (jeugd) en tussen 2005 en 2008 drie seizoenen bij Vlug en Lenig. Daarna tekende de van oorsprong Bosnische speelster voor Odense, Celle, Buxtehuder, FAG, Metzingen, Toulon en in 2019 terug naar Göppingen. Voor de Nederlandse ploeg speelde Jankovic 98 keer waaronder de Spelen in 2016 in Brazilië.

De wedstrijd is via livestream te volgen op:

https://sportdeutschland.tv/2-handball-bundesliga-frauen/2-hbf-fuechse-berlin-vs-frisch-auf-goeppingen

8. Sasja verliest in achtste finales van het Belgische bekertoernooi in een rood gekleurd duel van Achilles Bocholt. Lees het verslag op:

https://www.handbalstartpunt.nl/wedstrijdverslagen/sasja-ligt-eruit-in-rood-gekleurd-bekerduel-tegen-bocholt/

7. Bobby Schagen (32) verlengt tot de zomer van 2024 bij Lemgo (zie ook bericht elders op de website)

6. Helen van Beurden - haar contract loopt aan het einde van dit seizoen af - tekent nog eens voor drie jaar bij. Tot minstens 2025 maakt ze nu deel uit van Bensheim-Auerbach waar Sarah Dekker, Sarah van Gulik, Dionne Visser en Myrthe Schoenaker haar teamgenoten zijn. Keepster Van Beurden (30) startte bij Internos (Etten-Leur, belandde in 2010 bij Fortissimo en vervolgens drie jaar Quintus om in 2014 naar Bad Wildungen over te stappen. Na twee seizoenen de overgang naar FSG Mainz (tweede Bundesliga). Een seizoen later sloot ze aan bij het Zweedse Skara HF. Ook daar slechts één jaar actief, een terugkeer naar de Bundesliga volgde in 2018 bij HSG Bensheim-Auerbach. 

5. Andy Schmid terug naar Zwitserland - Met Andy Schmid verlaat een van de opvallendste spelers in de Bundesliga Rhein Neckar Löwen aan het einde van dit seizoen. De toekomst van de 38-jarige Zwitserse spelverdeler brengt hem terug naar zijn vaderland waar hij gaat spelen voor HC Kriens-Luzern. Ook voor de Zwitserse ploeg blijft Schmid behouden: hij wil bij het EK 2024 in Duitsland zijn carrière als internationale afsluiten. Scmidt kwam eerder uit voor onder andere Grasshopper Zürich, Amicitia Zürich (tweemaal kampioen) en een jaar – 2009-2010 – voor het Deense Bjerringbro. Daarna stapte hij over naar Rhein Neckar Löwen, de ploeg waarmee hij in 2013 de EHF Cup won, 2016 en 2017 de Duitse titel pakte en in 2018 de beker. In 180 duels voor de nationale ploeg – sinds 2003 – scoorde Schmid 870 keer.

4. Ook VZV tweemaal Europees tegen titelhouder Malaga in Spanje. In de vorige ronde in de European Cup speelde Quintus tweemaal op Spaande bodem tegen Costa del Sol Malaga. Eenmaal verlies 23-37), eenmaal winst (37-33) voor de ploeg uit Kwintsheul die daarmee uitgeschakeld werd. De loting voor de nieuwe ronde brengt Juro Unirek VZV op het veld tegenover diezelfde Spaanse ploeg. Ook de ploeg van coach Rolf Schulte werkt beide duels tegen de regerend kampioen van de European Cup in Spanje af. De winnaar van het tweeluik stroomt door naar de kwartfinales.

Op vrijdag 7 januari (20 uur) is het eerste duel, zondagmorgen om 11 uur is de ‘terugwedstrijd’.

3. Financiële problemen: Randers HK ziet  topspeelster vertrekken. De Zweedse international Kristin Thorleifsdottir (23) vertrekt na anderhalf jaar, vanwege financiële problemen bij de club, naar competitiegenoot Horsens in de Deense competitie. Dat meldt de Deense sportzender TV2 Sport. “Natuurlijk is het vertrek van Kristin een sportief verlies, maar op dit moment draait het om de financiën. Het is geen geheim dat zij een van de grootverdieners binnen de club is. Door haar vertrek krijgen we iets meer ruimte binnen ons budget,” aldus manager Peter Skrubbeltrang. Eerder speelde Thorleifsdottir voor het Zweedse H65 Höör. Randers bezet na 13 duels plek 12, met 8 punten. Holstebro staat met vier punten meer op plaats 8.

2. VfL Gummersbach heeft het aan het einde van dit seizoen aflopende contract met voormalig tophandballer en nu sinds twee jaar coach bij de koploper in de tweede Bundesliga, Gudjon Valur Sigurdsson, met liefst drie jaar verlengd.

1. De vier finalisten voor de FINAL4 in het Franse bekertoernooi - de Coupe de la Ligue - bij de mannen zijn bekend. Speelocatie: Arena in Metz.

Zaterdag 18 december: 16:00 uur PSG - Chambéry / 18:30 uur Montpeliier - Nantes
Zondag 19 december: 16:00 uur FINALE
 

Deel dit bericht