Nieuws

Kristjan Andresson vanaf 2019 nieuwe coach bij Rhein-Neckar Löwen

De Duitse vicekampioen Rhein-Neckar Löwen heeft een opvolger gevonden voor hun in 2019 vertrekkende Deense coach Nikolaj Jacobsen.

Aan het begin van het seizoen 2019/2020 zal de IJslander Kristjan Andresson als de nieuwe hoofdcoach van de tweevoudige Duitse kampioen aantreden en Jacobsen opvolgen, die zich vanaf dat moment uitsluitend op zijn functie als Deense bondscoach wil gaan concentreren.  

Kristjan Andresson heeft bij de Löwen een driejarig contract ondertekend dat loopt van 1 juli 2019 tot en met 30 juni 2022. Momenteel is de voormalige opbouwer coach van de Zweedse nationale ploeg, waarmee hij zich voor drie dagen geleden ten koste van Nederland gekwalificeerd heeft voor het WK van 2019

Andresson wil zijn taak al bondcoach na zijn aantreden bij Rhein-Neckar Löwen nog een jaar in een dubbele functie blijven uitoefenen wat betekend dat hij vanaf de zomer van 20120 uitsluitend nog als trainer coach bij Rhein-Neckar Löwen zal zijn

Afgelopen januari leidde hij Zweden sensationeel naar de finale van het Europees kampioenschap in Kroatië en naar de zilveren medaille.  

Deel dit bericht