HandbalshopHandbalDirect Kerst
Kristy Zimmerman maakt keuze voor Dalfsen

Kristy Zimmerman maakt keuze voor Dalfsen

28 mei 2014, 00:00 uur

SERCODAK Dalfsen heeft het gat in de selectie dat ontstond met het vertrek van beide keepsters Annick Lipman en Loren voor ’t Hekke kunnen dichten. Na het aantrekken van de uit Zuid Limburg afkomstige Janneke Vandewall heeft de ploeg van Peter Portengen zich voor komend seizoen ook versterkt met de komst van jeugdinternational Kristy Zimmerman. De talentvolle keepster (19) uit Apeldoorn komt van eredivisionist DOS, daarvoor speelde ze voor Kwiek uit Raalte. Ze maakt ook deel uit van Oranje U20 waarmee ze komende zomer het WK in Kroatië gaat spelen.

„Kristy is een van de meest talentvolle keepsters van Nederland. We hebben een paar jaar geleden al met haar gesproken maar dat was toen nog te vroeg voor haar. Ze heeft zich erg goed ontwikkelt in die jaren en het spreekt ons enorm aan dat ze ondanks haar jonge leeftijd al een eigen stijl van keepen heeft. Dat zie je tegenwoordig niet meer zoveel. Maar ze kan zich samen met Janneke Vandewall en onze keeperstrainer Jan de Bakker nog genoeg ontwikkelen om de volgende stap naar het buitenland te maken. Ze heeft de laatste maanden stage gelopen bij een paar buitenlandse clubs maar heeft er toch voor gekozen om eerst het programma van Dalfsen te volgen.", licht manager Rene Cloo de komst van Zimmerman toe.

Eerder versterkte SERCODAK Dalfsen zich al met Debbie Bont, Kelly Dulfer, Janneke Vandewall, Angela Steenbakkers, Fenne Rijks en Tess van Buren.

Het team van Peter Portengen gaat de beslissende fase van de competitie in. Binnen drie dagen heeft men de mogelijkheid om twee prijzen binnen te halen. Donderdag speelt men tegen Hellas de bekerfinale in Almere. Zaterdag 31 mei speelt men in Amsterdam de 2e finale om het Landskampioenschap bij winst brengt men de Schaal voor de vierde keer naar Dalfsen bij verlies volgt er op 21 of 22 juni nog een derde wedstrijd. 

 Transferoverzicht 2014-2015

 

 

Laatste update: 28 mei 2014, 15:28 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct