Mizuno 2017Guus Hölscher Topsport AwardHandbalshop
Kwalificatie voor Champions League zoals verwacht

Kwalificatie voor Champions League zoals verwacht

11 september 2017, 14:18 uur

Door Frits Feuler – In het Noorse Kristiansand en het Duitse Nordhausen werden de twee kwalificatietoernooien voor de groepsfase van de Champions League bij de vrouwen gespeeld. Vipers Kristiansand bereikte voor eigen publiek, na 43-19 winst op het Wit-Russische Gomel, de finale tegen het Kroatische Podravka Vegeta dat het Turkse Beledyesi met 21-17 klopte.

De finale was een fluitje van een cent: de Noorsen wonnen afgetekend met 42-14 van de Kroatische ploeg en komen in de groepsfase van de Champions League (groep D) samen met Buducnost, Metz en Bietigheim uit. Voor Kristiansand en Bietigheim betekent dit het debuut in de hoogste Europese klasse.

Thüringer buitte het voordeel in eigen hal uit tegen het Spaanse Atletico Guardes (31-21) voor een finaleplek tegen het Zweedse Höörs dat Hypo Niederösterreich fors terugwees in de halve finale: 32-19.

De finale was ook een prooi voor de ploeg van trainer Herbert Müller die nu met zijn ploeg voor de zevende keer de groepsfase bezet en als trainer voor de tiende keer op het hoogste Europese platform actief is. Denemarken, Frankrijk, Hongarije en Duitsland leveren elk twee ploegen voor deze groepsfase. Thüringer ontmoet in groep C Vardar Skopje, Larvik en FTC Hungaria.

De verliezers van de kwalificatietoernooien stromen of in de tweede of in de derde ronde van de EHF-Cup in.     

Laatste update: 11 september 2017, 14:26 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt