Nieuws

Kwiek jaagt met optimale bezetting op eredivisieticket

Door HV Kwiek – PCA Kwiek begint over drie weken met een optimale bezetting aan de competitie in de eerste divisie. De beide coaches Tonio van Rhee en Henk Woudstra hebben alle posities in het veld dubbel bezet. Daarmee lijken de randvoorwaarden om kans te maken op promotie naar de eredivisie dik in orde.

“Qua sterkte zijn we op niveau gebleven,” stelt Van Rhee, die vorig jaar met zijn ploeg in de nacompetitie zijn meerdere moest erkennen in Volendam. “Natuurlijk moeten we nu voor het kampioenschap gaan. Daar zijn we het denk ik allemaal wel over eens. Maar goed, laten we eerst maar eens de top drie als doel stellen. Na de eerste drie, vier weken weet je waar je aan toe bent. Verlies je twee keer achter elkaar dan is de stemming alweer heel anders.”

Dubbel bezet

Van Rhee en Woudstra voegden twee nieuwe speelsters aan hun selectie toe. Het probleem dat ontstond na het stoppen van keepster Femke te Wierik (naar dames 3) loste zichzelf snel op. Van het uit de eredivisie teruggetrokken Dalfsen meldde zich een andere Femke: Femke Erkens gaat samen met Claudia ter Wal het Raalter doel verdedigen.

                                               

                                                Keepster Femke Erkens, nieuw bij Kwiek

Cirkelspeelster Charlotte Schulten volgde Te Wierik naar dames 3, opbouwster Maaike van Oldeniel hield het handballen helemaal voor gezien. Ook Romy ten Cate besloot onlangs te stoppen bij Kwiek. Daartegenover stond enkel de komst van hoekspeelster Lisa Bosch. Meer nieuwe speelsters zijn volgens Van Rhee ook niet nodig. “We hebben nu veertien speelsters en alle posities zijn dubbel bezet. Bovendien zijn er speelsters die op meerdere plekken goed uit de voeten kunnen. Iedereen wil natuurlijk speelminuten maken. Zou je nog meer mensen meenemen, dan wordt dat heel lastig.”

De jonge Astrid Uitslag, die net als Bosch en Erkens van Dalfsen overkomt, sluit aan bij dames 2 dat in de tweede divisie speelt. “Zij is een speelster voor de toekomst,” weet Van Rhee. Dat geldt ook voor onder andere Merle Mulder, Joy Maatman en Femke Schoterman.

                                            Floor Tutert

Oefenwedstrijden

Kwiek speelt de komende weken nog verschillende oefenwedstrijden. Afgelopen zaterdag was er in Deurningen een trial met DSVD en het Duitse Ibbenbüren. Volgende week zondag volgt in Tijenraan een trial met Voorwaarts en Borhave. Het laatste oefenduel is op zaterdag 31 augustus. Dan speelt Kwiek in eigen huis tegen tweede divisionist SVBO.

                                                         Tonio van Rhee

Kwiek opent zaterdag 7 september het seizoen met een thuiswedstrijd tegen het uit de eerste divisie gepromoveerde VELO.

Selectie Kwiek 2019-2020:

Doel: Femke Erkens, Claudia ter Wal; Linkerhoek: Floor Liefers, Nel Veldhuis; Rechterhoek: Lisa Bosch, Romé Steverink; Cirkel: Danique de Jong, Kim Peters; Linkeropbouw: Valerie Logtenberg, Floor Tutert; Rechteropbouw: Kim Boerdam, Meike Damhuis; Middenopbouw: Jessica Hilbrands, Anouk van Rijssen.

Deel dit bericht