Nieuws

Kwiek wint soepeltjes van Gemini

Van de Redactie –Na de 26-21 nederlaag op de eerste competitiedag bij de reserves van Quintus heeft PCA/Kwiek zaterdagavond in eigen huis de eerste twee punten gepakt. In Raalte werd Gemini verslagen met 30-20.

Kwiek had veel belang bij een zege voor eigen publiek. In het duel tegen het zwakke Gemini won de ploeg maar was niet echt overtuigend.

Net na de rust droop de klasse even van het aanvalsspel af. Heerlijke snelle combinaties en fantastische treffers kreeg het publiek voorgeschoteld. Tien minuten lang liet de ploeg zien over heel veel potentie te beschikken. Daarna werd het spel slordig en bleven de onmiskenbare kwaliteiten veelal verborgen.

Kim Boerdam

Defensief was het ronduit matig aan Sallandse kant. ”Ik heb de tweede helft bewust gebruikt om het verdedigende één-tegen-één te oefenen,” verklaarde Majoor. “Daar hopen we later in het seizoen de vruchten van te plukken. Het werd te gezapig. We werken aan een selectie van 15 speelsters. Deze wedstrijd leende zich er prima voor om deze dekkingsvariant te oefenen en iedereen speeltijd te gunnen.“

Scores Kwiek: Kim Boerdam 6, Floor Tutert 5, Charlotte Schulten 4, Romy ten Cate 4, Danique de Jong 3, Floor Liefers 2, Anouk van Rijssen 2, Nel Veldhuis, Valerie Logtenberg, Kim Peters, Meike Damhuis.

Bron: De Stentor

Deel dit bericht