Nieuws

Larissa Nusser verlaat WK en keert terug naar Kopenhagen

Ricardo Clarijs: "Meerwaarde voor de ploeg geweest"

Van de redactie –Larissa Nusser zal geen minuten meer maken op het WK bij Oranje U18 in Polen. De speelsters keert onmiddellijk terug naar haar club Kopenhagen Handbold. Na het verlies donderdag in de kwartfinale tegen Zweden (17-27) heeft Oranje alleen nog uitzicht op maximaal de vijfde plek. In overleg heeft de club besloten haar terug te halen naar Denemarken.

Nusser werd vorige week plots opgeroepen door bondscoach Ricardo Clarijs nadat Lisanne Kruiswijk geblesseerd was uitgevallen. Van haar nieuwe club kreeg ze toestemming om Oranje U 18 te versterken. Twee keer werd Nusser – speelster van de U20 - tijdens dit WK verkozen tot ‘speelster van de wedstrijd’ en gaf ze haar ‘nieuwe’ ploeg voldoende steun om in de kwartfinale te geraken.

Clarijs is tevreden met de inbreng van Nusser. “Ze heeft ons team een aantal wedstrijden kunnen versterken. Knap hoe ze in zo’n korte tijd zowel binnen als buiten het veld een meerwaarde voor de ploeg is geweest.”

Zaterdag om 15 uur is Denemarken de eerste tegenstander in de strijd om plek vijf t/m acht. De wedstrijd is live te volgen via http://handballpoland2018.pl/live

Deel dit bericht