Nieuws

Laura van der Heijden naar Duitse Bietigheim

SG BBM Bietigheim met toptransfer

Door Frits Feuler - De verantwoordelijken van SG BBM Bietigheim is een heuse toptransfer gelukt voor komend seizoen. Van het Hongaarse FTC Rail Cargo Hungaris maakt de 27-jarige linkshandige opbouwster Laura van der Heijden de overstap naar de nu nog regerend Duitse kampioen. De Nederlandse international tekent een contract tot 30 juni 2020.

Van der Heijden speelde met haar 17e al in de nationale damesploeg. Ze is een veel gevraagde speelster op die rechteropbouwpositie. Met Oranje won Van der Heijden in december nog brons op het WK in Duitsland.

In 2009 werd Van der Heijden kampioen met VOC. Van 2010 tot 2014 speelde de 1,73 m grote linkshander bij VfL Oldenburg in de Bundesliga en won met die club in 2012 de Duitse beker. Met het Deense Esbjerg werd ze in 2016 nationaal kampioen.

`Ik verheug me erop om komend seizoen voor Bietigheim te spelen en weer terug in de Bundesliga te zijn,´ laat ze op de clubsite weten. `Ik heb dezelfde ambities als de club wat betreft de Bundesliga en spelen in Europa.´ Na de transfer van Dinah Eckerle is Van der Heijden de tweede grote nieuweling.

`Laura is op haar positie een van de beste linkshandigen van de wereld,´ weet sportdirecteur Gerit Winnen. `Ook in persoonlijke gesprekken heeft ze ons met haar instelling voor de handbalsport weten te overtuigen. Sportief en qua karakter is ze onze gewenste speelster voor de ploeg. Ze past bovendien in onze speelwijze. Met haar en Charris Rozemalen hebben we nu op die positie in zowel aanval als defensie twee absolute topspeelsters ter beschikking.` 

Deel dit bericht