Handbalshop
Laura van der Heijden naar Hongaarse Ferencvaros

Laura van der Heijden naar Hongaarse Ferencvaros

06 maart 2017, 21:10 uur

Vanaf volgend seizoen speel de 26-jarige Laura van der Heijden voor het Hongaarse voor FTC Rail Cargo Hungaria ofwel de traditie club Ferencvaroc “Een mooie nieuwe uitdaging” noemt de uit het Utrechtse Leusden afkomstige 169-voudig international haar nieuw avontuur.  Haar eerste prioriteit  is nu om dit seizoen goed afsluiten met haar huidige Deense club Team Esbjerg waarmee ze vorig jaar kampioen werd.

Bij Ferencvaroc wordt Van der Heijden teamgenoot met cirkel speelsters Danick Snelder.

Van der Heijden begon haar carrière bij het Utrechtse LHV in haar woonplaats. van 2005 tot 2009 speelde ze bij Venus Nieuwegein waarna ze voor een seizoen naar VOC Amsterdam verhuisde. Met de Amsterdamse club won ze de Supercup, de Beker en werd ze ook landskampioen.

Daarna vertrok ze maar het Buitenland en kwam ze  bij het Duitse  VFL Oldenburg terecht waar ze vier jaar heeft gespeeld en waarmee ze de Duitse beker wist te winnen. Vandaaruit verhuisde ze naar Denemarken en speelde ze drie jaar voor Team Esbjerg. Met haar Deense ploeg won ze de supercup en werd ze in 2016 kampioen van Denemarken. Bij de aankondiging van haar vertrek bij Team Esbjerg gaf ze al aan dat ze toe was aan de volgende stap in haar carrière. Die heeft dan nu gevonden bij het Hongaarse Ferencvaroc.

Laatste update: 07 maart 2017, 15:05 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct