Nieuws

Limburgse derby prooi voor HandbaL Venlo

Van de Redactie – HandbaL Venlo is voorlopig het sterkste team in Limburg. In een doelpuntrijke derby werd het Geleense V&L zaterdagavond met 43-30 opzij gezet. De équipe van coach Robin Gielen ging voor de tweede keer naar de kleedkamer met een 21-16 stand.

Na tien minuten in de tweede helft was de derby definitief gespeeld. V&L, dat diverse geblesseerden kent, kon de 28-18 achterstand niet goedmaken.

Enkelblessure

Voor Venlo-keepster Kelly Hoffmans was het duel tegen een deel van haar ploeggenoten van vorig seizoen speciaal. De Susterense verruilde aan het begin van dit seizoen de Geleense formatie voor Venlo. Ondanks dat ze deze week nog een enkelblessure opliep, kwam de keepster niet in de problemen en kon de hele wedstrijd spelen.

Venlo blijft op plek drie, met twee zware uitduels in de komende weken voor de boeg: uit naar VZV – slotduel eerste helft competitie – en uitduel naar huidig koploper VOC, als start van de tweede competitiehelft.

V&L ontvangt komende zaterdag debutant Volendam. Die ploeg verloor, toch enigszins verrassend, in de Noord-Hollandse derby van hekkensluiter SEW. De ploeg van coach Arthur Langedijk kwam geconcentreerd aan de afworp en zag na een uur alle inspanningen beloond met puntenwinst: 25-28. Meteen ook het sein om de lantaarn over te dragen aan Voorwaarts dat weliswaar bekerkampioen Quintus aan het wankelen bracht maar uiteindelijk toch de punten mee de spelersbus van de Heulsde ploeg in gedragen zag worden: 24-27.

VZV, de naaste belager van ongeslagen koploper VOC, doorbrak in het uitduel bij DSVD een ‘traditie’: er werd gewonnen! Moeilijk, dat wel maar met een 25-28 zege tellen dan alleen de twee punten.

Vanmiddag ontving Borhave de Amsterdamse koploper, het laatste duel in de achtste speelronde. De Amsterdamse formatie bleef opnieuw aan de goede kant van de score: 25-36.

Stand: 1. VOC 8-16; 2. VZV 8-14; 3. Venlo 8-13; 4. Quintus 8-8; 5. Volendam 8-8; 6. Borhave 8-6; 7. V&L 8-5; 8. SEW 8-4; 9. DSVD 8-3; 10. Voorwaarts 8-3.

cover Janiek van Sleeuwen namens HandbaL Venlo in actie

foto archief HSP / Hans Khoe

Deel dit bericht