Nieuws

Limburgse spelverdeler voor E&O

Limburgse spelverdeler voor E&O

E&O trots op versterkingen

Jens Flos is een van de versterkingen voor Oosting E&O voor komend seizoen. De 21-jarige middenopbouwer komt over van BeNeLiga club Herpertz Bevo HC. Daar speelde hij voornamelijk in het opleidingsteam, dat evenals E&O uitkomt in de eredivisie.

De in het Limburgse Blerick geboren en getogen Flos begon zijn handbalcarrière bij HV Blerick om al op jonge leeftijd de overstap te maken naar Bevo in Panningen. In de B-jeugd kwam hij al in contact met Freek Gielen, de nieuwe trainer/coach van E&O.

Gielen voorziet een belangrijke rol voor de spelverdeler. “Jens is een intelligente speler. Pakt alles heel snel op en is voor mij een verlengstuk in het veld”.

Ook Dennis Vesters sluit aan in Emmen

Naast Jens Flos mag trainer/coach Freek Gielen nog een aantal versterkingen begroeten. Dennis Vesters maakt de overstap van HARO Rotterdam naar Oosting E&O. De 18-jarige, in Hellevoetsluis geboren speler is zowel inzetbaar op de rechteropbouw als rechterhoek. De boomlange Vesters (2.08 meter) maakt ook deel uit van de Jong Oranjeselectie. Na de zomervakantie voegt hij zich bij de Handbalacademie voor Heren in Arnhem. Door-de-weeks verblijft hij op Papendal. Vanaf vrijdag voegt hij zich bij de selectie in Emmen.

Terugkeer Daniel van der Ham

E&O is eveneens verheugd met de terugkeer van rechteropbouwer Daniel van der Ham. De nu 26-jarige Van der Ham stopte na het seizoen 2016–2017 omdat werk en handbal niet meer te combineren waren. In 2014 kwam hij over van het Haagse Hercules. Een wijziging van werkgever maakt zijn rentree in de eerste selectie mogelijk. Coach Freek Gielen is blij met zijn komst. “Daniel neem routine mee. Dat kunnen wij met deze jonge selectie prima gebruiken”, aldus Gielen.

Start voorbereiding      

Maandag 30 juli startte de voorbereiding voor de eerste en tweede selectie. De heren kwamen vanaf 19 uur in actie in Sporthal De Klabbe in Emmer-Compascuum. De eigen Oosting Arena is in de eerste week, vanwege onderhoud, niet beschikbaar. Zondag 5 augustus staat in en tegen het Duitse Varel (15 uur) de eerste oefenwedstrijd op het programma.

Deel dit bericht