Nieuws

LIONS begint aan 30e Europese wedstrijd

LIONS op bezoek bij West Wien

Door Frits Feuler - Begin september gaan de diverse Europese toernooien van start. Nederland is bij de mannen vertegenwoordigd door OCI-LIONS, Green Park Aalsmeer, JD Technike Hurry Up en KRAS/Volendam.

OCI-LIONS, dat afgelopen seizoen naast de landstitel en beker greep maar wel de Supercup won, bijt komende zondag (17 uur) het spits af als het in de eerste kwalificatieronde op bezoek gaat bij SG INSIGNIS Handball West Wien. Die ploeg speelt woensdag (19 uur) het eerste (vooruitgeschoven) competitieduels bij Juri Union Leoben.

Voor de ploeg uit Sittard-Geleen wordt het zondag het 30e Europese avontuur sinds het debuut in 2011-2012. Zaterdag 8 september (19.30 uur, Fitlandhal) is de return. Overleeft de Limburgse ploeg deze eerste ronde, dan gaat het begin oktober opnieuw naar Oostenrijk voor de confrontatie met een oude bekende, Alpla Hard. Twee jaar geleden werd LIONS nog uitgeschakeld door de huidige kampioen: 17-28 en 26-27.

De Oostenrijkse nummer twee van afgelopen seizoen, West Wien, met drie IJslandse en een Kroatische speler, is nog een groentje in de Europese competitie. Tien keer werd er Europees gespeeld. In het seizoen 2002-2003 begon de club onder de naam UHK Wolfhose West Wien in de tweede ronde van de Challenge Cup en ging na twee verloren duels tegen Kai Kazan al onderuit.

In 2004-2005, onder de nieuwe naam West Wien, werd Aalsmeer in de tweede ronde van de EHF Cup geëlimineerd (30-25 en 26-25) alvorens het Servische Pipo Cakovec in de volgende ronde nipt te sterk was: 29-30 en 27-32.

Vorig seizoen kwamen de Oostenrijkers in de EHF Cup vier keer op de vloer. In de eerste kwalificatieronde schakelde men landgenoot Bregenz uit: 30-28 en 27-27. Een ronde later was het Zwitserse Wacker Thun eindstation, na dubbel verlies: 22-27 en 27-32.

De wedstrijd in Wenen staat onder leiding van Portugese arbiters. In Sittard komt de arbitrage vanuit IJsland.

Voor supporters die komend weekeinde niet afreizen naar de Oostenrijkse hoofdstad, bestaat de mogelijkheid om in kantine (open om 16 uur) van de eigen Stadssporthal het duel via livestream op een groot scherm te volgen.

Deel dit bericht