LIONS Europees uitgeschakeld

De handballers van OCI-LIONS zijn zaterdag Europees uitgeschakeld in de tweede rond evan de EHF Cup. De ploeg van trainer coach Merk Schmetz verloor net als in de thuiswedstrijd met drie doelpunten verschil van het Noorse OIF Arendal. Na de 25-28 nederlaag in de thuiswedstrijd verloren de Limburgers in Noorwegen na een 19-16 ruststand met 29-26.

LIONS moest gehandicapt aan de wedstrijd beginnen. Zowel de stek aan deze competitie begonnen doelman Luuk Hoiting als de makkelijk scorende hoekspeler Rob Schmeits moesten geblesseerd aan de kant blijven. Het werd een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft werd er door beide ploegen lustig op los gescoord. Daarbij waren de Noren effectiever dan de Nederlands kampioen.

Omdat de het jonge talent Mike Kusters het moeilijk had in de eerste helft  ging Hoiting ondanks zijn blessure in de tweede helft toch in het doel staan. Hij en zijn Noorse collega Uros Tomic groeiden uit tot de smaakmakers van de tweede helft. Daar waar in de eerste helft de doelpunten snel achter elkaar vielen werd er in de tweede helft dankzij het geweldig keeperswerk van beide doelmannen minuten lang niet gescoord. In de eerste 22 minuten van het tweede bedrijf scoorde de Noren vijf maal en LIONS zesmaal. Daarmee kon LIONS niet echt profiteren van het goede keepers werk van Luuk Hoiting en de achterstand niet inlopen.

LIONS begon sterk aan de wedstrijd en kwam via 0-2 na negen minuten op een 3-6 voorspong na drie doelpunten Nuno Rebelo en doelpunten van Ivo Steins Ivar Stavast en Joao Ramos. Arendal kwam zeer snel op gelijk hoogte er waren nog geen tien minuten gespeeld of het stond 6-6. Ivar Stavast kon LIONS nog een keer op voorspong zetten maar halverwege de eerste helft hadden de Noren de wedstrijd in handen:10-8. Na een gemiste zeven meter van Arendal kam LIONS via Ramos en Janssen weer gelijk bij 11-11. De Noorse coach neemt een time-out en als daarna Kai Feldman een tijdstaf krijgt loopt de thuisploeg uit naar 15-11. Daarmee is het gaatje geslagen al wordt het wel niet groter gerust wordt er met een 19-16 stand op het scorebord.

Ook in de tweede helft is het LIONS  dat het beste de wedstrijd hervat. Met een score 2-5 in de eerste negen minuten, mede door een aantal stops van de ingevallen Luuk Hoiting, komt LIONS via de aansluitingstreffer van Bram Versteegden in de 39e minuut op 21-20. Daarna lijkt LIOSN te kunnen doordrukken maar de Tomic van Arendal was niet meer te passeren Ook Luuk Hoiting bleef zijn klasse etaleren al moest hij wel nog een paar keer de bal uit het net vissen.

Als LIONS pas na vijftig minuten spelen weer weet te scoren via de topscore met negen doelpunten, Ivar Stavats staat het pas 24-21. Jeroen Roefs brengt de marge dan weer terug naar twee doelpunten 24-22, maar dichterbij komt LIONS met nog minder dan acht minute te spelen niet. In de laatste paar minuten weten beide ploegen weer regelmatig het net te vinden maar de marges blijven daarbij onveranderd. OIF Arendal plaatst zich met een 29-26 overwinning voor de derde ronde van de EHF Cup.

Scores Ivar Stavast 9, Joao Ramos 5, Nuno Rebelo 5, Ivo Steins 3, Lino Janssen 2, Kai Feldman 1, Bram Versteegden 1,