LIONS goed uit de startblokken

Goed vervolg na Europese winst

Door Lions - Nadat vorige week in een bloedstollende wedstrijd tegen SG Handbal Westwien de tweede ronde van de EHF Cup werd bereikt na het beter benutten van strafworpen, werd zaterdagavond KRAS/Volendam aan de zegekar gebonden.

Beide teams gingen voortvarend van start, 3-3 en binnen 10 minuten stond het al 7-4 in het voordeel van de OCI-LIONS. Lino Janssen, Ivo Steins en João Ramos wisten makkelijk het doel te vinden. In de eerste helft werd er zeer snel door beide teams gespeeld. De LIONS-doelmannen waren goed op dreef. Luuk Hoiting moest het doel verlaten door een bal tegen zijn hoofd. Rudi Schenk pakte het heel goed op en stopte de nodige ballen.

Ook waren er goede intercepties van Ivo Steins en Roel Adams. Rob Schmeits wist uit zo’n tegenaanval het mooiste doelpunt van de match te scoren: hij passeerde Gerrie Eijlers met een mooie draaibal voor de 13-7. De voorsprong van zes doelpunten kon echter niet worden vastgehouden: ruststand 17-13.

In de tweede helft maakte Pieter Strauven zijn opwachting. Het postuur van Luc Steins en de haardracht van Joris Baart. Een opvallende verschijning! LIONS kon volop doorwisselen. Volendam kreeg in het begin van de tweede helft meteen twee pingels die benut werden door Igor Mrsulja. Ivo Steins counterde direct tegen met twee treffers, het verschil was weer 4. Volendam wist nog één keer de gelijkmaker te scoren (20-20), maar verder liet LIONS het niet komen, mede door fantastisch keepers werk van Luuk Hoiting.

LIONS had de hele wedstrijd onder controle. Volendam kwam inderdaad even terug maar moest al snel weer tegen een vier doelpunten achterstand aankijken.

Peter Portengen zei na afloop van de wedstrijd “dat het erg veel kracht kost als je moet terugkomen van vier doelpunten. LIONS was over de gehele wedstrijd beter”.

De eindstand werd 32-27 een prachtig begin van wat een mooi seizoen gaat worden. Opvallend is dat tien verschillende spelers wisten te scoren.

Topscorer en ‘Man of the Match’ werd aan LIONS-kant Joris Baart, bij Volendam werd dat Floran Bauget.

Scores LIONS: Joris Baart 7, Ivo Steins 5, Jasper Adams en Joao Ramos 4, Serge Heijnen 3, Rob Schmeits, Kai Feldman, Lino Janssen en Bram Versteegden 2, Luca van Straaten 1.

Voor Volendam scoorden: Igor Mrsulja 5, J. Beemsterboer en F. Bauget 4, T. Claessens, Z. Curic, S. Visser, J. Baijens, L. van Schie en M. Roos 2, Robin Janssen en Leon Geus 1.