LIONS in tweede helft naar winst op Hasselt

Door Willy van der Vorst- Na 2 openingstreffers van Ivan Kolac van Initia Hasselt, wist een aanval zoekende OCI-LIONS na 5 minuten via Roel Adams en Serge Heijnen op gelijke hoogte te komen.

Een iets te fel verdedigend Hasselt maakte het LIONS moeilijk om tot scoren te komen. Toch resulteerde deze verdediging tot twee tijdstraffen voor Bart Köhlen. Een ongelukkige verdedigingsfout bij LIONS van Serge Heijnen bracht hem de rode kaart. De wedstrijd bleef gelijk op gaan met een zware taak voor de scheidsrechters om beide teams in toom te houden. Na een opzettelijke duw van Bart Köhlen naar João Ramos betekende de 3x twee minuten automatisch rood.

Het grootste gedeelte van de eerste helft hielden beide teams elkaar, met enkele mooie doelpunten maar ook vele missers, in evenwicht. Nog een tijdstraf voor Initia en enkele onderschepte ballen door LIONS bracht de ruststand op 14-12.

Balverlies en een sterk keepende Rudi Schenk (inclusief twee 7 meters gestopt door Luuk Hoiting) resulteerde in een lichte voorsprong voor LIONS in het begin van de tweede helft. Toch zocht LIONS teveel de cirkelloper bij het defensief verdedigende Initia Hasselt en enkele verspeelde kansen gaf de Belgische ploeg de kans om terug te komen. Enkele breaks en afstandschoten van Jasper Adams bracht de Limburgers na 21 minuten in de tweede helft op 4 doelpunten voorsprong: 24-20.

Dylan Vossen probeerde voor Initia Hasselt nog het tij te keren maar ook zijn streven bracht het LIONS niet meer in gevaar. Makkelijk werd het duel uitgespeeld en door verschillende spelers van LIONS keurig afgerond: 30-24.

Man of the match bij OCI-LIONS: Rudi Schenk.

Man of the match bij Hubo Initia Hasselt: Dylan Vossen.