LIONS verspeelt comfortabel voorspong en verliest in de laatste minuut.

Aalsmeer gaat met de eerste zege naar huis

De Handballers van FIQAS Aalsmeer hebben zaterdagmiddag in Sittard de eerste wedstrijd om de landstitel verrassend gewonnen. Na een voortreffelijke eerste helft van LIONS dat met veel druk speelde in de aanval en in de dekking de zaken achterin goed gesloten wist te houden, ging met een 17-11 voorspong de kleedkamers in mede ook omdat Aalsmeer zich te veel met randzaken bezig hield dan met handballen.

Ondanks dat Aalsmeer met een andere instelling aan de tweede helft begon kon LIONS voorspong in 37eminuut van de tweede helft nog kon uitbreiden naar zeven doelpunten verschil (21-14) maar vanaf dat moment ging het mis. Men verloor de concentratie en begint te individualistisch te spelen, kansen te missen en  onnodige overtredingen die tot zevenmeters leiden. Bij LIONS zag men het vertrouwen zienderogen afnemen en Aalsmeer kreeg steeds meer geloof in een goede afloop en kwam in een floo. Negen minuten later stond er  dan ook, mede door een steeds sterker keepende Birjouvanu, 23-23 tussenstand op het scorebord.

Daarna ontspon zich een boeiend laatste kwartier waarin LIONS steeds de voorspong nam en Aalsmeer de gelijkmaker scoorde. LIONS beleef paniekerig spelen terwijl Aalsmeer rustig zijn kansen afwachtte. Bij de stand van 28-28 gaat het helemaal mis voor de Limburgers. Het aanspelen van de cirkelspeler Benghanem door Wong mislukt en LIONS krijgt met nog een minuut te spelen weer de bal. Te gehaast gooit Hoting dan de bal weer uit en die komt daarbij op de hak van Bergen wat Aalsmeer weer balbezit opleverde. Uit de aanval die Aalsmeer opzet komt een zeven meter voort die door Blaauw met nog 28 seconden op de klok wordt verzilvert voor Aalsmeer.

Voor het eerst in de wedstrijd komen de Noord Hollanders op een 28-29 voorspong en geven die niet meer uit handen. Ook niet als LIONS nog een  laatste aanval mag opzetten. De laattse kans vanuit de hoek wordt gestopt door de man of the match Gaby Birjouvanu. Daarmee voorkomt hij dat er verlengt gaat worden en Aalsmeer met de eerste zege in de best of three huiswaarts keert.

Een behoorlijk zwaar verlies concludeert LIONS aanvoerder Ivo Steins na afloop van de wedstrijd. “We hebben een harstikke goede eerste helft gespeeld en als  we dat hadden doorgetrokken in de tweede helft dan is er geen vuiltje aan de lucht en spelen we de wedstrijd eenvoudig en zonder problemen uit”.

Gaby Birjouvanu, die halverwege de eerste helft al Marco Verbij was komen vervangen, was na afloop uit de dolle. “Ongelooflijk” liet de Roemeense keeper weten. “We gingen met zes zeven doelpunten verschil de rust in maar hebben in de kleedkamer tegen elkaar gezegd dat het nog niet verloren was. We zijn rustig gebleven en hebben meer als team gespeeld in de tweede helft en zijn er altijd in blijven geloven. Dit is een overwinning van het team”.