LIONS volgt Bocholt naar de finale.

Om 16.00 begon in de Maaspoort in Den Bosch de tweede wedstrijd van de BENE-League tussen OCI-LIONS en Hubo Initia Hasselt. Hasselt begon sterk aan de wedstrijd. Het had veel weg van de wedstrijd die beide ploegen vier weken geleden in Sittard speelden. Tot 3-3 ging het gelijk op maar vervolgens liep Hasselt uit naar een vijf doelpunten voorsprong: 5-10 (12’) .

Middels een zevenmeter van Ramos begon LIONS langzaam aan de voorsprong van Hasselt te knabbelen: 9-11 werd het vier minuten later. Hasselt loopt weer uit naar 9-13 maar de Belgen raken de grip op de wedstrijd kwijt terwijl de dekking bij LIONS sterk acteerde in die fase. In de slotfase komt LIONS dan ook via Ramos, met nog drie minuten te spelen, weer op gelijke hoogte: 15-15. Janssen en Ramos zorgen dan nog voor de 17-15 ruststand.

In de tweede helft kende LIONS een verschroeiende start: binnen vijf minuten speelde Hasselt een verloren wedstrijd als LIONS op een 23-16 voorsprong komt. Daarna was het voor LIONS aan de hand van Joao Ramos, die topscorer werd met 15 doelpunten, de wedstrijd consolideren  Hasselt kwam niet dichterbij dan vijf doelpunten. LIONS wist zich uiteindelijk met een 34-27 overwinning te plaatsen voor de finale tegen Bocholt.

Scores:

OCI-LIONS:  Joao Ramos 15, Ivar Stavast 6, Rob Schmeits 5, Nuno Rebelo 3, Mario Bergen 3, Lino Janssen 1 en Ivo Steins 1.

Hubo Initia Hasselt: Bart Köhlen 12, Tom Robyns 7, Mattias van Criekinge 4, Ruben Roelants 2, Robbert Bogaerts 1, Tim Houbrechts 1.