Lisanne Zwinkels effectief voor Quintus

AD SPORT/Peter Lotman - De handbalsters van Quintus openden in Geleen het seizoen in de eredivisie sterk met een 16-27 overwinning op V&L. Lisanne Zwinkels was met zeven doelpunten uit acht schoten effectief. Keepster Esther de Vos stopte drie strafworpen. De juiste tactiek en het sterke collectief gaven de doorslag voor het team van coach René Zwinkels.

Het opleidingsteam van Quintus speelde als debutant in de eredivisie een goede wedstrijd tegen titelkandidaat Houten. Na 11-8 bij rust verloor het team van coach Van Lier met 25-18. Keeper Cas van der Harst en opbouwer Dean van Haeren waren goed op dreef.

DIOS won door een betere tweede helft (rust 16-14 achter) moeizaam met 24-27 van Berdos. Verdedigend stond het niet goed en aanvallend maakte DIOS de verkeerde keuzes.

EHC herstelde zich van de dreun van vorige week. Het team van coach Voskuil klopte voor eigen publiek NHC met 27-26. Youri Verschut, Pim Hessing en Tim Lammers waren de opvallendste spelers.

WHC/Hercules won na een stroeve eerste helft met 26-33 van GHV. Verdedigend en aanvallend ging het na rust beter met doelpunten van topscorers Stefan Coster (8), Daan de Koning (5) en Boy Koreneef (4).

HVV’70 kwam met 31-25 tekort bij ARBO Rotterdam.