Nieuws

Live: 19:30 uur Topper Dames Bundesliga Bietigheim vs Metzigen

Zes Nederlanders handbalsters aan de start

Vanavond staat in de Duitse Bundesliga de topper tussen de nummer 2, SG BBM Bietigheim en TuS Metzingen op het programma. Voor beide ploegen is het halverwege de competitie belangrijk of men kan blijven aan haken bij leider Thuringer HC. Bietigeheim staat twee punten achter, Metzingen vier.

Het is ook een confrontatie tussen een handvol Nederlandse speelsters. Bij Bietigheim zijn Maura Visser (zwanger) en Angela Malestein (gebroken neus) niet van de partij maar staan Tess Wester, Martine Smeets en Charris Rozemalen paraat om de punten in eigen huis te houden.

Bij Metzigen zien we drie Nederlandse speelsters die alles in het werk zullen stellen dat hun ploeg met de winst er van door gaat. Delaila Agema, Kelly Vollebregt en Jasmina Jankovic, die met haar afscheidstoer langs de Duitse hallen is begonnen omdat ze na negen jaar Duitsland volgend seizoen verkast naar Zuid Frankrijk.

Daarnaast staat ook Anna Loerper in de schijnwerpers. De 33-jarige aanvoerster van de Duitse nationale ploeg maakte afgelopen week een onverwachte overstap van Metzingen naar Bietigheim waar ze een contract tekende voor anderhalf seizoen, omdat bij Metzingen haar contract niet werd verlengd. 

De wedstrijd is vanavond live te volgen:

19:30 uur SG BBM Bietigheim vs. TuS Metzingen

Voor de liefhebbers die liever naar Nellingen tegen de koploper Thüringer HC,  volgend jaar de ploeg van Kristy Zimmerman, kijken dat kan ook.

20:00 uur TV Nellingen vs. Thüringer HC

Deel dit bericht