Nieuws

Live: Vanavond start de achtste finale Champions League met Kiel-Szeged

De komende 12 dagen gaat beslist worden welke zes ploegen uit de Champions League zich gaan plaatsten voor de kwartfinale waarvoor Paris Saint-Germain Handball en titelverdediger HC Vardar als groepswinnaar zich al hebben geplaatst.

De eerste twee wedstrijden die op het programma staan zijn de omstreden wedstrijden van THW Kiel en Rhein Neckar Löwen. Beide ploegen zijn de speelbal geworden van een conflict met aan de ene kant de Handbal Bundeliga en de Duitse TV zender ARD en aan de andere kant de EHF. De inzet is de competitiewedstrijd tussen beide clubs die voor aanstaande zondag op het programma staat en live op de publieke zender ARD word uitgezonden. Zowel de HBL als de ARD houden vast aan het tijdstip waaroop deze wedstrijd gespeeld moet worden. Op hetzelfde tijdstipt staat ook de wedstrijd tussen Vive Kielce en Rhein-Necker Löwen op het programma waarmee een hoogoplopend conflict was geboeren waar de clubs de dupe van zijn geworden ( Wij hebben u al uitgebreid bericht over deze situatie)

Als gevolg daarvan is Kiel zijn thuisrecht kwijtgeraakt voor de wedstrijden tegen het Hongaarse Pick Szeged en moet het vanavond om 19:0 uur eerst thuis aantreden tegen de Hongaren en wordt de uitwedstrijd op 1 april in Szeged gespeeld.  Dit alles ondanks dat de Duitsers gezien de eindstand van de groepsfase het recht hadden om eerste uit te spelen en vervolgens de tweede wedstrijd thuis.

Rhein/Naecker Löwen zit in een nog veel lastiger pakket. De Duitse kampioen speelt zondagmiddag gelijktijdig de competitiewedstrijd tegen Kiel als ook de eerste wedstrijd uit de kwartfinale van de Champions League tegen Kielce. De club heeft dan ook besloten om het tweede team naar Polen te sturen voor de eerste wedstrijd in de achtste finale van de Champions League.

Vanavond om 19:00  kunt u de eerste wedstrijd tussen THW Kiel en Pick Szeged  live volgen in deze achtste finale. Alle Live streams vindt u hier

Deel dit bericht