Nieuws

Ljubomir Vranjes ontslagen bij Veszprem, Biegler aan de kant bij Leipzig

Door Frits Feuler - Vandaag kregen twee toptrainers hun congé bij hun club. In Hongarije werd Ljubomir Vranjes vanmiddag ontslagen bij het Hongaarse Telekom Veszprem. De ex-trainer van Flensburg-Handewitt moet na een desastreuze seizoenstart  het veld ruimen.

Vranjes kwam in 2017 over vanuit Flensburg. Maar de Hongaarse recordkampioen was niet echt een gelukkige keuze voor de Zweedse trainer. Naast Vranjes werden ook zijn assistent Björn Sätherström en technisch directeur Nikola Eklemovic 'uitgezwaaid'.

Ljubomir Vranjes

Ook Michael Bielger kon bij de herenploeg van DHfK Leipzig (Bundesliga) zijn biezen pakken. Tijdens het voorbij WK voor vrouwen in Duitsland was hij nog coach van de Duitse vrouwenploeg die jammerlijk faalde en in de kwartfinale haar Waterloo vond. Opvolger van Biegler is zijn voorganger André Haber die de coach reeds in de voorbije vier competitieduels had vervangen.

De start van dit seizoen liep niet naar wens voor Biegler. In de eerste zeven duels behaalde Leipzig slechts drie punten. Pijnlijk was de 30-28 nederlaag verleden week bij VfL Gummersbach. dit weekeinde besloot de clubleiding in te grijpen.

Deel dit bericht