HandbalshopMizuno 2017Guus Hölscher Topsport Award
Loes Vandewal gekozen tot MvP bij ECU Handball

Loes Vandewal gekozen tot MvP bij ECU Handball

10 juli 2017, 00:11 uur

De beloning voor het goede Nijmeegse spel kwam naast de bronzen plak ook nog door de verkiezing van Loes Vandewal tot MvP (Most Valuable Player). Al met al kijken de spelers en de technische staf terug op een zeer geslaagd en gezellig toernooi.

Coach Koen Steeman: "Het is bijzonder om te zien hoe een groep Nijmeegse studenten, spelend bij verschillende clubs, binnen een paar weken zo'n hecht en mooi team kunnen worden. Binnen en buiten het veld groeide we”.

De coach van Nijmegen vond het jammer dat er geen halve finales werden gespeeld bij het damestoernooi. Het klasse verschil tussen beide poules was wel erg groot. Nijmegen versloeg zelf de nummer twee van de Poule B met 33-16 in de strijd om het brons, terwijl de finale tussen de studenten uit Köln en die uit het Portugese Aveiro ook eindigde in een ruime overwinning voor de Duitse ploeg. Steeman noemde de bronzen medaille dan ook medaille met een zilverenrandje.

“Ik had immers heel graag in de finale nog eens tegen de dames uit Köln gespeeld" vertelt Steeman, "want de groepswedstrijd verloren wij nipt in de slotfase. Maar wie weet gebeurt dat volgend jaar, als de Europese Kampioenschappen in het Portugese Coïmbra plaatsvinden, want daar mogen wij ook weer naar toe nadat wij twee weken geleden in Eindhoven opnieuw Nederlands kampioen zijn geworden”. 

Laatste update: 10 juli 2017, 00:13 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt