Nieuws

LOÏS ABBINGH TWEE JAAR NAAR KRISTIANSAND

Lois Abbingh (30) vertrekt deze zomer bij de huidige koploper in de Deense competitie, Odense. De Groningse heeft voor twee jaar getekend bij huidig CL-winnaar Kristiansand waar coachGjkestad de omgekeerde weg bewandelt: hij ruilt de Noorse ploeg in voor Odense.

Met Vipers werd Gjekstad vijf keer kampioen en won hij tweemaal de Champions League. Afgelopen weekeinde ontmoetten beide teams elkaar in Denemarken in de groepsfase van de Champions League. De Noorse ploeg won met 24-34, met twee treffers van Abbingh.

De linkeropbouwer onderhandelde lange tijd met de clubleiding over een nieuw contract. Beide partijen kwamen er niet uit waardoor de Oranje-international de volgende stap in haar carrière maakt. Abbingh speelde eerder voor V&S, E&O, Oldenburg, Baia Mare, Issy Paris en Rostov Don (2016-2018). Vlak na de zomer werden Abbingh en haar partner Joost trotse ouders van zoontje Lev.

Bij de Noorse ploeg ontmoet haar oud-ploeggenote van Rostov, linkspoot Anna Vyakhireva. Daarnaast herbergt de ploeg toppers als keepster Katrine Lunde, de Zweedse Jamina Roberts, de Francaise Oceane Sercien-Ugolin en de Tsjechische topschutter Marketa Jerabkova.

Op de clubsite meldde Abbingh zich met dit bericht: “Ik hoop op de best mogelijke manier te kunnen bijdragen en ben er absoluut zeker van dat zowel ik als mijn familie zich thuis gaat voelen in Kristiansand.”

Deel dit bericht