Nieuws

Lois Abbingh: Zo’n beslissing erg zuur. Je wil als nummer één door

Na afloop van de wedstrijd Nederland tegen Hongarije sprak Handbalstartpunt met de twee hoofdrolspeelsters van het belangrijkste moment in de wedstrijd: de afgekeurde treffer van Loïs Abbingh nadat Danick Snelder een sperfout maakte op de verdedigster van Hongarije. Beide speelsters waren zich van geen schuld bewust al hield Snelder en slag om de arm. “Ik wil eerst de beelden bekijken voor ik er iets over kan zeggen”. Abbingh geeft aa niks gezien te hebben wat er zou kunnen zijn gebeurd. Het betekent waarschijnlijk dat Nederland geen groepswinnaar gaat worden.

“Ik heb het terug gezien maar ik heb echt niks gezien. Het is gewoon een aanval als ieder ander en perfect uitgespeeld denk ik. De tactiek die we hadden voor die laatste aanval werkte. De bal ging in het doel en het was volgens mij gewoon een geldig doelpunt,” aldus Abbingh na afloop van de wedstrijd.

“Ik denk wel dat in de laatste fase er een paar beslissingen waren die niet erg voordelig voor ons uitvielen. Op zich denk ik dan nog: Oké het maakt niet uit. Die laatste aanval, daar gaat het om. Daar kun je je kwalificatie mee zeker stellen. En ja dan is zo’n beslissing wel heel erg zuur.. Als het misschien een open kans is waarbij het misschien een penalty of een aanvallende fout is, is het iets heel anders. Maar ik denk dat wat die twee op de cirkel met elkaar doen, dat gebeurt in het handbal overal, zestig minuten lang. Dan wordt er nooit voor gefloten. Dat maakt het nu wel extra pijnlijk”.

Het enige wat ik zou kunnen bedenken is dat een van de Hongaarse speelsters een duw heeft gekregen want die vloog op haar rug in de cirkel. Maar dat had niks met jouw schot te maken.

“Nee nee, absoluut niet. Wat ik zeg, de cirkel krijgt een hoop beuken en die delen ook een hoop beuken uit. Maar dat is handbal en dat is heel jammer, want dat puntje was gewoon heel belangrijk voor ons geweest." 

Jullie zijn nu wel de koppositie kwijt en die krijg je waarschijnlijk ook niet meer terug

“Nee dat denk ik ook niet en dat maakt het nog eens extra zuur. We zullen die wedstrijden in juni wel gaan winnen maar je wil gewoon als nummer één door. Dan denk je: Hoe kan dit in godsnaam gebeuren? We behoren nu al een paar jaar tot de top van de wereld, dus ik vind dat we iedereen moeten kunnen verslaan. Wanneer de loting hiermee misschien iets ongunstiger uitvalt dan is dat niet anders en is het maar zo.”

Dat dit nu gebeurt komt dat omdat iedereen er op gebrand is om Nederland te verslaan?

“Ja ik denk wel dat ze een goede tactiek hebben gevonden om ons spel wat te ontregelen. We konden niet ons snelle spel spelen zoals normaal. Dus ik denk zeker dat iedereen naar mogelijkheden zoekt om ons te gaan verslaan. De focus bij ons ligt natuurlijk erg op het team en daar zullen we ook mee om moeten leren gaan. Maar ik ben ervan overtuigd dat het goed komt.”

Wat mij opvalt is dat sinds Helle Thomsen bondscoach is, het tempo er min of meer uit is. Jullie speelden vroeger veel meer op snelheid zoals de break, de snelle tweede fase, de snelle aangooi van de keepster Dat zien we toch een stuk minder

“Ik denk  dat het belangrijk is dat we af en toe temporiseren. We kunnen wel zestig minuten lang rennen, maar dan kan het ook maar zo zijn dat, als je er een paar mist, je er een paar achter staat. Wanneer er mogelijkheden zijn dan neem je ze, wanneer het risico te groot is nemen we dat niet. Maar uiteindelijk zal het snelle spel ons wapen blijven, dat zullen we ook zeker blijven spelen. Maar dat was vandaag tegen Hongarije niet mogelijk. Die hebben lange aanvallen gespeeld waardoor wij niet de mogelijkheid hebben gehad om ons snelle spel te spelen. Dat is meer een verdienste van Hongarije dan dat wij het niet wilden."   

Deel dit bericht