Nieuws

Lois Strik begint met Quintus aan het seizoen van de waarheid

Op jacht naar de prijzen

Door Peter Lotman - De handbalsters van Quintus hebben een zwaar seizoen voor de boeg. Supercup, competitie, nationale beker en Europa Cup. Een jaar ook waarin onder de nieuwe trainer René Zwinkels gejaagd wordt op prijzen. ,,Het moet eindelijk eens gebeuren, maar het wordt niet makkelijk”, beseft sterspeelster Lois Strik.

De 20-jarige schutter is één van de jeugdige exponenten van de Heulse eredivisieploeg. Afgelopen seizoen maakte Strik al furore met Quintus op het hoogste niveau. Haar snelle spel, striemende schot en doorzettingsvermogen bezorgden de vijandelijke defensie herhaaldelijk grote problemen. ,,Dat zijn wel mijn sterke punten, maar verdedigend wil ik mezelf nog verbeteren”, getuigt de in Kwintsheul woonachtige opbouwspeelster van zelfkennis.

Lois Strik begint aan haar zevende seizoen bij Quintus. Daarvoor handbalde ze vanaf haar zesde jaar bij VELO in Wateringen en maakte deel uit van de Zuid-Hollandse selectie. ,,Het zit in de familie. Mijn oma heeft ook op dit niveau gespeeld en mijn zusje handbalt bij Quintus in de A1”, vertelt Strik, die Human Resource Management gaat studeren aan de hogeschool in Leiden.

Afgelopen seizoen maakte Lois Strik een snelle ontwikkeling door. Ze scoorde veel en oogde op haar gemak in de Westlandse ploeg. ,,Ik heb geen moment spijt van mijn overstap. Ik heb het er super naar mijn zin. Een gezellig team, dat ook prestaties wil leveren. We maken elkaar beter door opbouwende kritiek. Vorig seizoen ben ik persoonlijk sterk gegroeid, maar als team hadden we betere prestaties moeten leveren.”

Strik doelt op de vierde plaats in de competitie en de verloren bekerfinale. ,,Vierde was niet nodig geweest. We waren sterker en er had meer ingezeten. De bekerfinale was jammer. We hebben de eerste helft goed gespeeld, maar helaas na de rust herpakten we ons niet na een dipje. We hebben ook pech gehad met geblesseerde speelsters.”

Komend seizoen moet dat dus anders en vooral beter. De voorbereiding daarop onder de nieuwe man René Zwinkels is inmiddels volop aan de gang. Strik: ,,We gaan weer voor de landstitel. Dat is ons ultieme doel. De rest van de prijzen en alle ervaringen die we opdoen, zijn mooi meegenomen. Positief is, dat ons team redelijk bij elkaar is gebleven. Bij de belangrijkste tegenstanders VOC, Dalfsen en V&L zijn speelsters weggegaan. Dat biedt natuurlijk geen garantie voor ons succes, want het blijven sterke teams.”

In korte tijd was er bij Quintus een trainerswissel. Na Alex Curescu kwam René Romeijn, maar na één seizoen gingen beide partijen al weer uit elkaar. Strik: ,,Het was even een vervelende periode, omdat we niet direct een andere trainer hadden. Dat is gelukkig toch goed gekomen. Ik ken zelf de nieuwe trainer René Zwinkels alleen van naam en niet persoonlijk. Ik heb goede dingen over hem gehoord, dus dat gaat wel lukken. Ik kijk uit naar het komende seizoen.”

Die nieuwe start begint met de strijd om de Supercup op zaterdag 25 augustus. Quintus treft dan in The Dome in Houten als bekerfinalist het Amsterdamse VOC, de landskampioen. ,,Er valt niks te voorspellen. Onze kracht is ons snelle spel, met een hoog tempo in de tegenaanval. Daarmee kunnen wij ons onderscheiden van de andere teams. Maar VOC is een sterke ploeg. Het wordt een zwaar karwei, zoals trouwens het hele seizoen.”

Deel dit bericht