Nieuws

Loting play-off voor WK 2020 in Japan

Van de Redactie- Record Europees kampioenen Noorwegen treft Wit-Rusland in de play-offs voor het WK 2019 in Japan. Dat bepaalde de loting in de AccorHotels Arena in Parijs nadat de eindstand van het 13e EK bekend was.

De loting werd uitgevoerd door de EHF- vicevoorzitter Predrag Boskovic en het IHF Executive Comité-lid Frantisek Taborsky, samen met de EHF secretaris-generaal Martin Hausleitner. Tot aan de afworp van het WK zijn er nog 333 dagen te gaan.

Aangezien Europa 12 ploegen toegewezen heeft gekregen, waaronder Frankrijk als de titelverdediger, laat het ruimte voor nog negen andere teams om volgend jaar de reis naar Japan te maken.

De wedstrijden worden gespeeld tussen 31 mei en 2 juni (eerste ronde) en tussen 4 en 6 juni (tweede ronde).

Het finaletornooi in Japan, dat plaatsvindt van 29 november tot 15 december 2019, zal 24 teams tellen - 12 daarvan zijn al bevestigd: Japan als gastland en Frankrijk als de titelverdediger, evenals Nederland, Roemenië en Rusland als de drie best gerangschikte en gekwalificeerde teams op de EHF EURO. Van andere continenten zijn de volgende landen aanwezig: China, Kazachstan, Zuid-Korea, Australië, Senegal, Angola en DR Congo.

Op het kader beneden treft u de loting aan voor de play-offs.

Deel dit bericht