Luc Steins: "Eindelijk rust in de tent na afwenden degradatie"

De handballers van het Franse Trembely en France Handbal slaakte een zucht van verlichting toen hun laatste concurrent in de strijd om degradatie uit de Franse Starligue USM Saran HB woensdagavond de voorlaatste wedstrijd tegen Felix Toulouse handbal na een 15-17 ruststand met 37-35 had verloren.

Daarmee is de club van Luc Steins na de promotie vorig jaar naar de starligue zeker van een tweede seizoen op het hoogste niveau.  Het was wel een dubbeltje op zijn kant want Saran speelde tot de laatste minuut mee om de punten. Zes seconden voro het einde stelde Felix Toulouse deze zege pas veilig.

Daarmee is voorkomen dat men in de laatste wedstrijd in een rechtstreeks duel met USM Saran HB zou moeten gaan strijden voor een plaatst op het hoogste niveau. De laatste wedstrijdronde staat voor volgende week donderdag 31 mei op het programma. Alle wedstrijden beginnen dan om 20:45 uur.

Met die nederlaag staan de twee degradanten uit de  starligue vast: Massy Essonne HB de ploeg waarmee Luc Steins vorig jaar promoveerde en USM Saran HB. Ook Cesson Rennes met de vier Belgen Arber Qerimi, Simon Ooms, Jeff Lettens en Thomas Bolaers kon door de nederlaag van Saran opgelucht ademhalen

Voor Luc Steins komt daarmee ook bijna einde aan een zwaar en moeilijk seizoen. “Eindelijk een beetje rust in de tent” aldus de spelverdeler van Trembely want het is vrijwel het gehele seizoen onrustig geweest. We moeten nog een wedstrijd spelen tegen Saran dus we moeten nog even doorzetten, maar met een overwinning kunnen we het seizoen alsnog mooi afsluiten met een tiende plaatst”. aldus Steins die in principe nog een overeenkomst heeft voor een seizoen bij zijn huidige werkgever.