Guus Hölscher Topsport AwardHandbalshopMizuno 2017
Luc Steins en Bart Ravensbergen starten met zege

Luc Steins en Bart Ravensbergen starten met zege

09 september 2017, 11:19 uur

De Franse herencompetitie is deze week van start gegaan met de Coupe de Ligue waar de ploegen uit de Starligue (hoogste klasse) met Trembly en France (Luc Steins) en Cesson Rennes met vier Belgen onder contract  en de Proligue (Tweede Klasse) met Chartres (Joris Baart) en Selestat (Bart Ravensbergen) aan deelnemen.

Twee van de drie spelers hebben de eerste wedstrijd met hun ploeg tot een goed einde weten te brengen. Trembly en France won de uitwedstrijd bij het in de Proligue uitkomende Nancy na een 16-19 ruststand met 29-37 en plaatst zich daarmee voor de achtste finale.

Ook het naar de Proligue gedegradeerde Selestat, waar naast Bart Ravensbergen ook de Belgische international Thomas Cauwenberghs speelt, wist zich thuis na een sterke eerste helft  voor de tweede ronde te plaatsten door met 30-21 (rust 18-9) te winnen van divisiegenoot Vernon.

Joris Baart kende met Chartres geen bliksemstart tegen het een klasse hoger spelende Cesson Rennes met de Belgen  Arber Qerimi,  Simon Ooms,  Thomas Bolaers  en Jeff Lettens. Na een 10-13 ruststand verloor Chartres met 23-29 van Cesson Rennes.

In de achtste finale sluiten ook de vier beste ploegen van afgelopen seizoen aan in de Coupe de Ligue.

Laatste update: 09 september 2017, 12:41 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt