Handbalshop
Luc Steins: “Wij gaan er voor. Wij hebben niks te verliezen”.

Luc Steins: “Wij gaan er voor. Wij hebben niks te verliezen”.

10 juni 2018, 10:53 uur

“We moeten onszelf focussen op wat we moeten doen dan komt het resultaat vanzelf”

Als een bezig baasje zette hij zijn medespelers steeds op de juiste plaats, stuurde hij zijn opbouwers van links naar rechts maar weet ze vaak op het juiste moment in stelling te brengen. Dan weer lanceerde hij zichzelf met wat soms wel iets weg heeft van een kamikazeactie. Soms hebben ze hem te pakken en bungelt hij even met zijn voeten van de grond maar met zijn snelheid en lengte is hij vaker ongrijpbaar. Als een gladde aal glijdt  hij dan door de defensie totdat  hij oog in oog staat met de doelman en dan is het ook meestal wel raak. Gedroomd had Luc Steins dan ook wel van een overwinning op Zweden maar de gedachte dat het kon durfde hij niet echt uit te speken.

“Natuurlijk zijn wij de underdog tegen de vice-Europees kampioen, maar een wedstrijd is een wedstrijd en die moet gewoon eerst nog gespeeld worden. Dat zie je vandaag wel weer. Ik denk dat wij ons vandaag gefocust hebben op hetgeen wij moeten doen en niet zo zeer op het resultaat wat gehaald moest worden. We hebben de hele wedstrijd een goede dekking laten zien, af en toe wat steekjes laten vallen in de aanval. Maar ik denk wel dat we over het geheel genomen tevreden mogen zijn met dit resultaat."

Jullie draaien de wedstrijd bij 3-4 om in jullie voordeel en komen op 5-4. Dan staan jullie heel lang voor tot zij in het begin van de tweede helft op 15-16 komen denk je dan daar gaan het?

“Je weet dan wel dat het lastig gaat worden tegen een topploeg als Zweden. Maar ik denk dat we op dat moment in de aanval niet de juiste kansen creëerden. Daarna pakten we het toch snel weer goed op. Vooral in de dekking waren we de hele wedstrijd constant en als je dan maar 24 doelpunten tegen krijgt kun je zo’n wedstrijd ook winnen, dan hoef  aanvallend niet eens heel uitzonderlijk te spelen, zoals je vandaag zag. Dat zullen we nu de komende dagen gaan analyseren en dan gaan we proberen het aanvallend nog beter te doen. Dan zien we wel wat het gaat worden in Zweden”.  

“Kijk”, vertelt de spelverdeler van het Franse Tremeby en France, “wij winnen vandaag met één doelpunt verschil en voor ons is dat top. Maar Zweden maakt zich volgens mij nog niet druk. Zij weten ook dat als ze de komende week een tandje bijzetten dan kan het altijd nog goed komen. Ik weet zeker dat dat gevoel bij hun heerst. Maar als je het vanuit onze positie bekijkt dan moeten we op dit moment gewoon tevreden zijn met dit resultaat. Wij staan er op dit moment gewoon beter voor dan Zweden dat is gewoon een feit. Zweden moet het woensdag dan maar laten zien dat ze beter zijn. Vandaag hebben ze het in ieder geval niet kunnen laten zien”.

Op de vraag hoe dichtbij hij met Nederland bij een groot toernooi is antwoordt hij dat je nu ziet dat wij van de vice Europees kampioen winnen je ook kan zien dat wij daar gewoon thuis horen. “Nu hebben wij eigenlijk nog gewoon pech gehad met de loting maar je ziet dat wij gewoon van deze ploegen kunnen winnen en tegen andere tegenstanders ook kunnen winnen, dat hebben de laatste jaren al bewezen.  Als wij op zo’n eindtoernooi staan dan weet ik ook zeker dat wij wedstrijden winnen. We hebben elke keer nog een beetje pech gehad met die loting en de tegenstanders maar misschien dat we dan nu kunnen doorbreken. Als je dat eenmaal is gelukt dan kom je ook aan de goede kant van loting en dan kan het zo maar zijn dat je je structureel gaat plaatsen voor een eindtoernooi”.

"Maar," gaat Steins verder, “laten we ons vooral nu gaan focussen op de wedstrijd die komende week gaat komen. We moeten vooral weer veel video gaan kijken en gewoon doen wat we afgelopen week ook gedaan hebben. Nu hebben we er nog veel videomateriaal bij van onze eigen wedstrijd waardoor we nog veel beter kunnen vergelijken en we nog veel beter de goede punten maar vooral ook de verbeterpunten er uit kunnen pakken. En dan zullen we woensdag zien of we nog een keer voor dit resultaat kunnen gaan. We moeten onszelf gewoon focussen op hetgeen we moeten doen dan komt het resultaat vanzelf. Wij gaan er voor. Wij hebben niks te verliezen."

Laatste update: 11 juni 2018, 11:03 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct