Nieuws

Luuk Hoiting: “We hebben het de supporters niet gemakkelijk gemaakt”

Sjiek om te zien hoeveel supporters ons zijn achterna zijn gekomen en ons steunen

Luuk Hoiting: Stap één van de drie is vandaag gelukt. Tegen Visé hebben jullie de uitwedstrijd met 26-27 gewonnen. Daarmee staan jullie weer als eerste Nederlandse ploeg op plaats drie van de BENE-League. Msar daarmee zijn jullie er nog niet, dat neemt niet weg dat jullie vandaag een fantastische wedstrijd hebben gespeeld.

“Nee, we zijn er zeker nog niet, daar zijn we ons van bewust dat is duidelijk, alleen denk ik dat we vandaag wel een hele belangrijke stap hebben gezet en kunnen concluderen dat we het weer in eigen hand hebben”, begint de doelman van LIONS zijn verhaal na de zege op Visé  “We kunnen zeker niet achterover leunen. We moeten de komende weken nog heel hard blijven werken om ook weer het spel te spelen wat we graag willen spelen en om op ons niveau te spelen. Daarom denk ik wel dat we vandaag een hele goede stap daar naar toe hebben gemaakt."

Het viel op dat jullie weer anders speelden: met wat meer lef en meer druk. Joao Ramos was weer terug dat scheelt natuurlijk ook een hele hoop. En dan zo’n keeper er achter met 21 stops wat wil je dan nog meer.

“Ik ben blij dat Ramos vandaag weer heeft kunnen spelen. Hij heeft problemen gehad met zijn rug en dan merk je met hem erbij dat je aanvallend weer  een impuls heb en dan durven we ook weer met iets meer “durf en lef” te spelen. Dat zag je vandaag heel erg duidelijk. En ja een keeper kan niks zonder zijn dekking dus dat zijn ook de complimenten voor de dekking.”

Mooi gezegd Luuk, maar er waren toch ook een aantal dubbele stops bij, breaks, zeven meters en dat doe je toch allemaal zelf.

“Dat klopt, en ja daar sta ik gelukkig voor. Je laat je op en bereid je voor op deze wedstrijden want laten we duidelijk zijn, het is gewoon een finale en we spelen alleen nog maar finales dit jaar en als het dan op deze manier gaat is het hartikke goed zo.”

Hoe vaak heb je deze wedstrijd deze week al gespeeld voordat je hier kwam.

“Ik heb vandaag een vrije dag gepakt van mijn werk en ik denk dat ik vandaag wel 24 keer deze wedstrijd door mijn hoofd heb laten gaan,” vertelt Hoiting.

De druk was ook enorm, dat voelde ja al vanaf zaterdag en dat zag je ook aan de grote hoeveelheid supporters die hier naar toe zijn gekomen. Ook zij voelden hoe belangrijk deze wedstrijd was.   

“Ja dat is super. Wij willen de supporters altijd verwennen en je speelt natuurlijk ook voor de supporters. Maar we hebben ze het niet makkelijk  gemaakt de laatste weken en dat merk je. De supporters willen altijd dat het met hun club goed gaat en ondanks dat we het niet zo mooi hebben gedaan de afgelopen weken is het wel sjiek om te zien hoeveel supporters ons zijn achterna gekomen om zelfs  op een doordeweekse avond om negen uur naar Visé reizen en achter hun ploeg staan. Dat is super en dat geeft je een heel goed gevoel”.

Het geeft ook wel aan dat iedereen iets had van, “dit is de wedstrijd”, daar gaat het om want anders is het over.

Hoiting:  “Ja dat klopt wel. Als je hier niet wint geef je het uit handen en dan ben je afhankelijk van andere tegenstanders maar nu heb je het zelf voor het zeggen. Ik wil alleen mar zeggen we hebben nog mooie obstakels staan  de komende weken want van Bocholt win je niet zo maar en van Nelo ook niet.  Maar goed, we hebben het nu wel in eigen handen en  kunnen het nu zelf weggooien of direct pakken.”

We zijn de afgelopen vier jaar niets anders gewend dan dat jullie de Final4 halen dus men verwacht wel iets van jullie.

“Mee eens, de laatste jaren zijn we niet weg te denken uit de top en was het vanzelfsprekend dat wij de Final4 haalden, maar door de ontwikkelingen hebben wij de afgelopen jaren wel veel moeten verwerken. Het is echter wel belangrijk dat LIONS daar blijft staan en ook op dat niveau blijft. Voor onze organisatie en club is het heel erg belangrijk dat wij de Final4 spelen. Daar willen we staan daar moeten we staan en daar horen we te staan”.

Wat dat betreft ziet het er voor volgend seizoen al weer een stuk rooskleuriger uit. Je krijgt een goede collega erbij terug met Rudi Schenk en Joris Baart komt er ook weer aan, die mag straks bij de Nederlandse play-offs al mee doen, dat zijn toch impulsen die jullie wel kunnen gebruiken.

“Ja zeker dat klopt. ik denk dat het mooie daarvan is - los van het feit dat het twee geweldige spelers zijn die je noemt - het zijn ook spelers die we hier zelf hebben opgeleid en die uit onze eigen jeugd komen. Ik denk dat dat iets unieks is wat we willen uitstralen  en wat onze visie is en wat we op deze manier ook weer gerealiseerd kunnen krijgen. Voor Joris is het wel vervelend dat zijn buitenlandse avontuur niet is gelukt, maar des te mooier is het dan ook weer dat hij maar een club heeft waar hij naar terugkomt en bij ons komt handballen. Dat is natuurlijk super,” aldus Hoiting.

“En met Rudi kijk ik er ontzettend naar uit om met hem het seizoen in te gaan. Je merkt dat we dit jaar met twee hele talentvolle keepers samen met mij op het eerste team staan en die gaan er ook komen, alleen die hebben gewoon even tijd nodig en die moeten ook hun minuten maken. Omdat de ploegen in de BENE-League zo heel erg dicht bij elkaar liggen is het heel erg lastig om daar minuten te maken en je kans te krijgen en te laten zien wie je bent. Met Rudi kijk ik volgend jaar uit naar een super jaar maar we mogen zeker niet de andere keepers vergeten die bij de selectie aangesloten blijven. Ook zij moeten hun minuten gaan maken.”

Je hebt altijd jonge keepers nodig, kijk maar als jezelf geblesseerd zou raken dan moet zo’n jonge keeper er toch ook staan. Ze doen het vaak harstikke goed maar je ziet ook dat het de ene week heel goed gaat en andere week wat minder en dat is inherent aan een jonge keeper. Maar het is ook bekend dat een keeper veel meer jaren nodig heeft dan speler voordat hij rijp is.

“Ik denk ook dat je het zo goed verwoordt. De piek van een keeper ligt op een veel latere leeftijd en je hebt heel veel vertrouwen nodig zowel van een team als van een trainer. Dat duurt en duurt maar dat is niet erg. Het enige is dat men moet proberen rustig te blijven en daarvoor ook de tijd pakken maar ook nemen, dat is ontzettend belangrijk”

Ik hoop dat de jongens dat zelf ook begrijpen en daar dan ook voor kiezen.

“Ze zijn heel verstandig hebben er heel goed over na gedacht en ze maken de juiste keuze dat weet ik zeker”, aldus Luuk Hoiting.  

Ik ga je nog een goede thuisreis wensen. Rust goed uit vrijdag want zaterdag wacht er weer een topper in en tegen Bocholt.

“Ja zeker weten. Weer een topper, weer een finale die gespeeld moet worden. We gaan  vrijdag onze rust pakken en zaterdag gaan we weer knallen.” 

Deel dit bericht