HandbalshopMizuno 2017Guus Hölscher Topsport Award
Mark van Vliet offert vakantie op voor duel met Quintus

Mark van Vliet offert vakantie op voor duel met Quintus

09 september 2017, 11:33 uur

Door Peter Lotman - Den Hoorn - De meest opmerkelijk handbaltransfer in deze regio was de overstap van Mark van Vliet. De linkshandige schutter verruilde het Westlandse Quintus voor DIOS Den Hoorn. ,,Ik heb het in de korte tijd al onwijs naar mijn zin.”

Talenvolle spelers verkassen regelmatig van lager spelende regioclubs naar Quintus. De 25-jarige Van Vliet legt uit waarom hij de omgekeerd weg bewandelde. ,,Ik wil nog graag op een mooi niveau handballen, maar ik heb door mijn werk als IT’er bij Call2 niet de tijd om vier, vijf keer per week te trainen. Na een gesprek bij Quintus kreeg ik het gevoel dat het een van de eisen is om veel te kunnen spelen. Ook wilden ze zich meer op de jeugd richten. Dat zou voor mij inhouden dat ik minder aan de bak kom.”

Bij Quintus was Van Vliet een sterke schutter in het opleidingsteam. Niet zelden kon hij tien doelpunten achter zijn naam schrijven. Met harde schoten, maar ook met listige stuitballetjes. Zijn handelsmerk is goed kijken wat de keeper doet en daar zijn schot op afstemmen. Ook heeft hij oog voor de vrijstaande cirkelloper. Zijn linkshandigheid kan coach Arjan Koster van DIOS goed gebruiken in zijn team. 

Van Vliet: ,,Bij DIOS kan ik veel en op hoog niveau. Qua cultuur lijken beide clubs veel op elkaar. Alleen bij Quintus is alles nog meer op topsport gericht. Toen ik in contact kwam met trainer Arjan Koster had ik er na een kort gesprek direct een goed gevoel bij. Als ik door mijn werk een keer niet kan trainen, maken ze daar geen punt van. Het is een supergezellige groep en ik verheug me erg op de competitie.”

Hoe gretig Mark van Vliet is, blijkt dat hij speciaal een dag eerder terugkomt van zijn vakantie in Portugal. Mede dankzij de donatie van zijn vader Ron van Vliet, die met de familie nog langer blijft. De eerste wedstrijd van DIOS is pikant genoeg tegen Quintus (zondag, 14.00 uur, Den Hoorn).  Van Vliet: ,,Die wil ik voor geen goud missen. Deze eerste wedstrijd van het seizoen is zó speciaal, daar offer ik graag een dag voor op. Ik kan niet wachten om te beginnen.” 

Laatste update: 09 september 2017, 11:45 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt