Handbalshop
Martine Smeets tweede Nederlandse versterking voor Noorse Molde

Martine Smeets tweede Nederlandse versterking voor Noorse Molde

11 juni 2018, 17:06 uur

Martine Smeets is de tweede Nederlandse versterking die het Noorse Molde voor de komende twee jaar heeft aangetrokken. Bij de ploeg uit de Noorse eliteserie wordt ze ploeggenoot van Anouke van de Wiel. Dat heeft de ploeg vandaag bekend gemaakt. Daarnaast komt ze bij haar nieuwe ploeg ook rechterhoekspeelster  Mille Heick Hundahl weer tegen waarmee ze de afgelopen twee jaar ook bij Bietigheim samen heeft gespeeld.

De 28-jarige Smeets, die vijf jaar in Duitsland heeft gespeeld, komt over van SG BBM Bietigheim waarmee ze vorig seizoen kampioen is geworden. Daarvoor speelde ze twee jaar voor Thüringer HC waarmee ze twee Duitse landstitels heeft gewonnen. De uit het Overijsselse Geesteren afkomstige linkerhoekspeelster is ook een van de weinige speelsters die de successen van Dalfsen vanaf de onderkant mee heeft opgebouwd. Vanaf 2008 speelde ze vijf jaar voor de ploeg uit Overijssel. In die periode won ze de eerste drie landstitels met Dalfsen.

Bij Molde HK wordt Smeets een van de oudste spelers in het overwegend nog jonge team. De 87-voudige Nederlandse international moet bij de Noorse ploeg een van de dragende speelsters worden. Technisch directeur Carl Henrik Indbjør:  “Martine is een speelster die veel snelheid met zich meebrengt. Daarmee past ze precies in onze speelstijl. Daarnaast heeft ze de juiste leeftijd want we wilden ook meer ervaring in het team brengen. We hebben dan ook hoge verwachtingen van haar".

Laatste update: 11 juni 2018, 17:36 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct