Nieuws

Mathijs Woolderink stopt bij Bocholt

Door Frits Feuler– Na vijf jaar hoofdtrainerschap bij de vrouwenploeg van het Belgische Bocholt stopt trainer Mathijs Woolderink aan het einde van dit seizoen. De uit Almelo afkomstige trainer was voorheen een aantal seizoenen trainer o.a. de vrouwenploeg van Rapiditas uit Weert, zijn huidige woonplaats. Momenteel studeert hij Management aan de Fontys Hogeschool in Tilburg.

“Ik ben vijf jaar trainer geweest bij Bocholt. Tijd voor iets anders,” meldt hij als eerste. “Ook de combinatie privé n werk is momenteel erg lastig. Vandaar dit besluit.”

  Mathijs Woolderink    foto club

Zijn ploeg sloot dit weekend in België de reguliere competitie af met slechts één puntje verlies: 27 uit 14 en zes punten voor op nummer twee, regerend kampioen en bekerwinnaar Sint-Truiden.

“Supertrots op de prestaties van de ploeg! Het echte werk in de nacompetitie gaat nu beginnen!” Bocholt start over twee weken met die extra competitie en krijgt Sint-Truiden, Visé en Hasselt als opponenten. Zijn ploeg vertrekt met een bonus van vier punten. In de bekercompetitie werd zijn ploeg kort voor de kerstdagen in de kwartfinale uitgeschakeld door de regerend kampioen uit Sint-Truiden.

“Hele mooie jaren gehad, nu voor de vierde keer de play offs gehaald. Voorheen bekerfinale en de finale om de landstitel gespeeld. Net niet op het hoogste treetje. Misschien dit jaar?” kijken hij en zijn ploeg uit naar de komende belangrijke periode. De beloften – zeg maar het jonge opleidingsteam – werd Belgisch kampioen. “Het mooiste van mijn werk, samen met assistent Raymond Beaujean die ook na twee seizoenen stopt, is de ontwikkeling van tal van jeugdspeelsters in de voorbije seizoenen. Dat geeft genot en voldoening.”

Of hij nog ergens in de buurt van zijn woonplaats aan de slag gaat, is niet duidelijk. “Als er iets interessants voorbijkomt, zal ik dat overwegen. Maar even een jaartje niks doen is ook een optie!”

Deel dit bericht