Nieuws

Maxime Struijs verruilt Göppingen voor Bad Wildungen

Maxime Struijs verruilt Göppingen voor Bad Wildungen

Met Maxime Struijs heeft Bad Wildungen Vipers een van de beste opbouwsters uit de eerste Bundesliga voor het komende seizoen onder contract genomen. “Met Maxime kunnen we ons spel nog gevarieerder en ideeënrijker maken. Ik ben blij dat ik haar snel op het parket kan zien oplopen voor Vipers. Een dergelijke top-transfer als die van Maxime Struijs toont aan welk belang wij daarmee in de competitie krijgen,” zo beschrijft een trotse sportdirecteur van Vipers, Jochen Busch, de kwaliteiten van Maxime Struijs, die voor twee jaar bij Bad Wildungen heeft getekend.

De Amsterdamse werd op 24 maart 1994 geboren en wordt aanstaande zaterdag 24 jaar. Ze komt over van de Duitse concurrent Frisch Auf Göppingen. Op achtjarige leeftijd begon Struijs bij VOC Amsterdam met handballen. In 2014 waagde ze van het vertrouwde Amsterdam de stap naar het buitenland en kwam bij DJK/MJC Trier terecht. Ook in Duitsland viel haar talent al meteen op en na een seizoen verhuisde ze naar Göppingen waar ze een centrale rol in de opbouw kreeg.

Vipers-coach Tessa Bremmer had Maxime al enkele jaren in het vizier. Het contact tussen de twee Nederlandse vrouwen is echter nooit verbroken, en zo konden Jochen Busch en Tessa Bremmer haar eindelijk overtuigen om te veranderen van club. Of Maxime volgend jaar wordt gebruikt  als centrale midden opbouwster of  als linkeropbouwer zal tijdens de voorbereiding  duidelijk worden.

De sympathieke Nederlandse hoopt de volgende stap in haar carrière in Bad Wildungen te kunnen gaan maken. "Na drie jaar in Göppingen was voor mij tijd om weer iets nieuws  te ontdekken. De persoonlijkheid van Tessa  als trainer en als mens past heel goed bij mij. Ik wil mezelf hier nog verder ontwikkelen en ook de sprong naar het nationale team maken.”.

Deel dit bericht