Handbalshop
Meisjes Handbalschool Brabant domineren Aasee cup 2018

Meisjes Handbalschool Brabant domineren Aasee cup 2018

13 juni 2018, 10:36 uur

Afgelopen weekeind werd in het Duitse Ibbenbüren ( vlakbij Osnabrück) de Aasee cup 2018 gehouden. Met een flink aantal Nederlandse teams.

In alle jeugdcategorieën werden er poule wedstrijden gespeeld, gevolgd door kruiswedstrijden en finales. De Handbalschool Brabant bleek aan het einde van de dag tweede de het beste te hebben gepresteerd

Aan de herenkant was het een Duits feestje omdat bijna alle prijzen naar de Oosterburen gingen. De C-jongens van HS Brabant wisten zich als enige jongensploeg naar een knappe derde plaats te knokken.

Aan de dameskant werd het een geheel ander verhaal.

Bij de D-meisjes wist HS Brabant zowel de grote als de kleine finale te winnen. Dus 2 podiumplaatsen.

Bij de C-meiden zelfs een Nederlandse finale tussen HS Brabant en Vrone. Handbalschool Brabant bleek te sterk voor de ploeg uit Noord Holland

Ook in de categorie B-meisjes een Nederlands onderonsje. Weer een finale tussen HS Brabant en Vrone. Dit keer trok Vrone aan het langste eind met een nipte overwinning. Wijhe maakte er met een derde plaats een geheel Nederlands podium van 

In de categorie A-dames ging de finale tussen het Duitse Aldekerk en HS Brabant.  In een harde wedstrijd wisten de Brabantse meiden met hun offensieve dekking met 9-7 te winnen.

Extra opmerkelijk was het feit dat de teams van  Handbalschool Brabant allemaal in een hogere leeftijdscategorie deelnamen. En dat alle damesfinales dus gewonnen werden door Nederlandse teams.

Handbalschool Brabant spande daarbij wel de kroon met drie eerste plaatsten een tweede en een derde plaats. Daarmee won men de Aasee Cup. De Aasee cup is een grote trofee bestemd voor de club die overall het best presteert. HS Brabant won voor de eerste keer in de geschiedenis als Nederlandse club het algemene kampioenschap en mocht deze grote cup in ontvangst nemen met, Vrone op een hele mooie derde plek, Grote vreugde, juichende speelsters en trotse trainers.

Kortom een geslaagd toernooi voor de diverse Nederlandse teams 

Laatste update: 13 juni 2018, 10:38 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct