Nieuws

Met komst Nel Veldhuis selectie Kwiek Raalte bijna compleet

Met de komst van de 19-jarige Nel Veldhuis is de leemte die dreigde te ontstaan in de selectie van Klink Nijland Kwiek, door het aanstaande vertrek van Rosanne Blankhorst, op de linkerhoek ingevuld

Veldhuis is met handballen gestart bij Combinatie ’64 in Losser. Als snel werd duidelijk dat ze meer mogelijkheden en ambities had en vertrok op 14-jarige leeftijd naar DSVD. Daar heeft ze drie seizoenen bij de A-jeugd in de jeugddivisie gespeeld. Ze maakt deel uit van de Twentse selectie. Daarnaast heeft ze twee jaar in de Nederlands Beachhandbal selectie gespeeld. Dit jaar speelt ze voor het eerst bij Bentelo die uitkomt in de Eerste Divisie.

Het programma, de ambities en mogelijkheden van Kwiek zijn voor Veldhuis doorslaggevend geweest om zich te melden bij Kwiek. De linkerhoekspeelster volgt de opleiding Sport & Business, Marketing & Communicatie op het Johan Cruijff College in Enschede.

Nel is een welkome aanvulling, die in haar bescheidenheid prima weet wat ze wil en hoe haar ambities na te streven. Nel is bekend om haar snelheid in de omschakeling en haar trefzekerheid, wat past bij de speelstijl van Kwiek.

Naast de komst van Jessica Hilbrands, Danique de Jong en Nel Veldhuis zal er bij Kwiek ook ruimte zijn voor 4 talentvolle jeugdspeelsters uit de vereniging. Zij gaan meetrainen met de selectie en dragen de naam opleidingsplekken met zich mee. Hier kunnen speelsters hard werken aan hun ontwikkeling en veel uren gaan maken. Cirkelspeelster Lotte van Helsland (18jr.), opbouwspeelsters Merle Mulder (18jr), Meike Korbeld (15jr) en de linkshandige rechterhoekspeelster Romé Steverink (15jr) zijn hiervoor geselecteerd. Romé is tevens geselecteerd voor Nederland U16. 

Deel dit bericht