Nieuws

Metz Handball kent een vroege en levendige transferperiode

Xenia Smist verlengt

Nadat  eerder al bekend werd dat Ana Gros komend seizoen de overstap naar concurrent  Brest Bretagne Handball maakt,  kent het Franse Metz een levendige transferperiode, zo aan het begin van het jaar. Daarmee worden de contouren voor komend seizoen al vroeg zichtbaar.

De in het Belgische Wilrijk geboren Xenia Smits, maar inmiddels genaturaliseerd tot Duits staatsburger, heeft haar contract bij haar Franse club Metz Handball, ondanks diverse aanbiedingen van verschillende Europse clubs die erg gecharmeerd zijn van de linkeropbouwster, met één jaar verlengd.

De 23-jarige Duitse international gaat daarmee volgend jaar aan haar vierde seizoen bij Metz beginnen waarmee ze inmiddels al twee keer kampioen van Frankrijk is geworden. Vorig seizoen bereikte ze met Metz ook de kwartfinale van de Champions League waarin ze na een thuisoverwinning werd uitgeschakeld door de latere winnaar Györi Kc.  Ook dit seizoen heeft de ploeg goede kans om in ieder geval weer de kwartfinale van die Champions League te bereiken.

Béatrice Edwige 

Ook heeft een van de zes Franse wereldkampioenen in dienst van Metz, Béatrice Edwige, haar contract bij Metz Handball verlengd. Cirkelspeelster Edwige staat vooral bekend als een van de beste verdedigsters van de wereld en speelde in die hoedanigheid een belangrijke rol bij de verovering van de wereldtitel vorige maand in Hamburg.

Zij is aan haar tweede seizoen bezig bij de kampioen van Frankrijk en heeft haar contract voor nog eens twee seizoenen verlengd.  Voorheen speelde ze bij OGC Nice Handball en Cercle Dijon Bourgogne.

Laurisa Landré   vs.  Astride N'Gouan  

Met het aanstaande vertrek van international en wereldkampioen Laurisa Landré naar Toulon heeft Metz inmiddels ook al gereageerd en een vervangster voor haar weten aan te trekken. Terwijl Brest Bretagne Handbal deze week de overgang aankondigde van Ana Gros (Wij berichtten) reageert Metz Handball met het aantrekken van de 26-jarige en 16-voudige Franse international Astride N'Gouan die momenteel voor de Bretonse club speelt. Zij kwam eerder uit voor Noisy le Grand, Issy Paris en Toulon Saint Cyr.

De Nederlandse handbalster Ailly Luciano die als sinds 2011 voor Metz speelt heeft nog een doorlopend contract tot 2019.  

Deel dit bericht