Nieuws

Michelle Goos kiest voor speelminuten in plaats voor bankzitten bij een topploeg

Twee seizoenen speelde Michelle Goos voor het Duitse Buxtehuder SV. Sinds januari weet ze dat haar contract bij Buxtehuder niet verlengd wordt. Vanaf het moment dat dat bekend werd kwamen de aanbiedingen binnen. Maar de Amsterdamse ging eerst eens goed bij zichzelf te rade wat het beste voor haar zou zijn. Wat wil ik?  En vooral: waar wil ik dat? Dat waren voor haar de vragen die ze wilde beantwoorden.

“Ik vind mezelf realistisch en dat moet ook als topsporter,” schrijft ze op haar blog. “Soms misschien iets te kritisch maar van op de bank zitten word je niet beter. Zitvlees kweken kan na mijn carrière.” Dus kiest ze voor een club waar ze veel kan spelen in plaats van tijdens een Champions League-wedstrijd vanaf  de bank te moeten toelijken en hopen op een paar minuten speeltijd.

Ze heeft een club gevonden die al haar wensen kan waar maken en daarbij hebben ze  interessante toekomstplannen. Bij Neckarsulmer Sport-Union zal ze een van de meer ervaren speelsters worden in een over het algemeen jong team met wilde plannen zoals ze het zelf omschrijft. Neckarsulmer SU staat momenteel op de dertiende plaats in de Bundesliga en is afgelopen seizoen gepromoveerd. De ploeg heeft één punt minder dan HSG Bensheim/Auerbach. Nellingen staat al op vier punten.

Goos, die tot haar vertrek naar Duitsland altijd voor VOC Amsterdam heeft gespeeld, speelde tot nu toe 81 interlands maar valt nadat ze met Oranje zilver had gewonnen op het EK van 2016 buiten de boot. De geboren Amsterdamse hoopt met veel speelminuten haar positie in Oranje weer terug te kunnen krijgen. “Want soms moet een stapje terug doen, om vervolgens weer twee stappen voorwaarts te maken,” aldus Goos.

Deel dit bericht