Moldavische Olimpus speelbal voor Hurry Up

Door René Kok - Het Moldavische HC Olimpus-85-Usefs, dat in de Europa Cup nog nooit door de eerste ronde kwam, was ook in de tweede wedstrijd in Sporthal Angelslo in Emmen, waar beide wedstrijden werden gespeeld, geen partij voor de ploeg uit Zwartemeer, JD Techniek Hurry Up. Met 42-21 (rust 22-11) veegden de mannen van het trainersduo Tim Reemer/ Manuel Kremer de vloer aan met de Moldavische mannen, die aan het eind duidelijk adem te kort kwamen.

Zaterdag, in het eerste duel, pasten de oranjehemden zich nog teveel aan aan het spelletje van HC Olimpus. Bij rust, voor zo’n 1000 toeschouwers, stond het ‘slechts’ 14-10. Iets dat in de rust werd rechtgezet door het trainer duo, gelet op de 30-16 eindstand.

Daar was zondag, in de tweede wedstrijd, geen sprake van. In de eerste helft mocht een aantal ‘jonge’ gasten, die normaal minder vaak in de ploeg staan, laten zien wat ze waard waren. En dat deden ze. Vooral Harm Meijer, Kevin Bos en René Jaspers scoorden er lustig op los. Met rust bedroeg de voorsprong al 11 punten (22-11).

Hurry Up tregen Olimpus     foto Hans Khoe

Na de thee liep de voorsprong alleen maar verder op en bleef de  dubbele marge gehandhaafd tot aan het slotsignaal van het scheidsrechters koppel uit Kosovo, dat ook vanmiddag een makkie had (42-21). In het laatste kwartier zag de enige keeper van HC Olimpus de ene na de andere snelle loper op zich af komen. Zijn aanvallers kwamen maar niet meer teruglopen, zo kapot gespeeld waren ze.

Vooral Tommie Falke (11 treffers) en Bart Mik (4x raak) profiteerden van het goede aanspelen van keeper René de Knegt, die na rust Jan Sega was komen vervangen. Ook de Portugese aanwinst bij Hurry Up, Tiago Azenha Filipe speelde een prima partij.

Het trainersduo Reemer/Kremer was dan ook meer dan tevreden. Niet alleen met de uitslag, maar ook op de manier waarop hun jongens hadden gespeeld en aan klantenbinding hadden gedaan.

Hurry Up tegen Olimpus     foto Hans Khoe

Manuel Kremer: ”We wisten niet wat we konden verwachten van deze tegenstander. Totaal geen beelden gezien. Vandaar dat het gisteren voor rust niet liep. Het was geen kwestie van vermoeidheid na de reis van donderdag naar België. Vandaag liep het direct goed en hebben we het publiek prima kunnen vermaken”. Dat vonden ook René Jaspers en keeper René de Knegt, die beiden geen probleem hadden gehad met een helft op de bank zitten. Tommie Falke en Bart Mik, ooit met handbal begonnen bij Aeolus, de beide snelle jongens na rust op de flanken, kijken nu al uit naar de volgende ronde in de Challenge Cup. Zeker na het behalen van de halve finales twee jaar geleden.

Tommie Falke: “Alleen jammer dat we eerst thuis moeten spelen. Ik speel liever eerst uit en dan voor eigen publiek”. Dat kon Bart Mik, nu  weer voor het 6e jaar bij de oranjehemden alleen maar beamen. “Maar dat wordt wel een andere tegenstander dan deze. Een echte uitdaging”, aldus Bart.

“Het wordt wel een mooie trip, aangezien de tegenstander in de volgende ronde uit Madeira komt. Dan zullen we ook wel beter voorbereid zijn, aangezien wij een Portugees en een Spanjaard in de selectie hebben,” vond Tommie Falke die over beide wedstrijden gezien 21 keer scoorde.

Hurry Up tegen Olimpus   foto Hans Khoe

In ieder geval een hele andere reis dan de Moldavische tegenstander van dit weekend te wachten staat. Die mogen met 72 tegentreffers in de bagage nu 36 uur in de bus zitten op weg naar huis. Hoewel zitten? Het grootste deel van de tijd zullen ze wel slapen, zo uitgeput waren ze. En misschien dromen van volgend jaar, met misschien weer één ronde Challenge Cup?